'Spelersgroep Eindhoven zegt vertrouwen in technische staf op'

'Spelersgroep Eindhoven zegt vertrouwen in technische staf op'

12 april 2021 – Het is crisis bij FC Eindhoven. De spelersgroep heeft volgens het Eindhovens Dagblad het vertrouwen in de technische staf opgezegd. Wat daarvan de gevolgen zijn, moet nog blijken. Verwacht wordt dat de technische beleidsbepalers spoedig een beslissing nemen.

FC Eindhoven ging als nummer acht van de Eerste Divisie de winterstop in en is enkele maanden later terug te vinden op de zestiende plaats. In 2021 won de club uit de Lichtstad pas één keer. Afgelopen vrijdag ging de club onderuit tegen Jong PSV (0-2), waarna in de kleedkamer de bom barstte. Stafleden zouden het onderling met elkaar aan de stok hebben gekregen.

Maandag werden groepsgesprekken gevoerd. Anonieme bronnen melden aan bovengenoemde krant dat uit een stemming onder de spelers bijna unaniem bleek dat er geen draagvlak meer is voor hoofdtrainer Ernie Brandts. De selectie is niet te spreken over de tactische en voetbaltechnische benadering van de oefenmeester en zijn gelaten houding na een nederlaag.

De spelersgroep zou het eveneens niet meer zien zitten keeperstrainer Maikel Aerts. Brandts zou van de spelersgroep alleen mogen blijven als assistent-Ivo Rossen naar voren wordt geschoven als hoofdtrainer.

gerelateerd