Bayern klaar voor kraker: "Nu beter met onze kansen omgaan"

Bayern klaar voor kraker: "Nu beter met onze kansen omgaan"

12 april 2021 – Hansi Flick weet dat zijn elftal alles op alles moet zetten om de halve finale van de Champions League te  bereiken De koploper van de Bundesliga speelt dinsdagavond de return tegen Paris Saint-Germain. Om de halve finale te halen moet Bayern de 2-3 achterstand uit de heenwedstrijd zien weg te poetsen.

Vorige week was Bayern München niet bepaald efficiënt. De Duitsers kregen talloze kansen, maar wisten er slechts twee af te ronden. "We moeten beter met de kansen omgaan. Het zal geen makkelijke opgave worden, we moeten het vizier op scherp hebben om verder te komen", aldus Flick maandag tijdens de persbijeenkomst richting de wedstrijd van dinsdag. "We zijn tevreden met het spel van vorige week, nu moeten we beter met onze kansen omgaan."

Niklas Süle is niet opgenomen in de wedstrijdselectie door een blessure, twee andere twijfelgevallen kunnen volgens Flick wel in actie komen. "We gaan ervan uit dat Lucas (Hernandez, red.) mee kan doen. De situatie van Leon Goretzka ziet er ook goed uit. Boateng en Coman hebben ook meegetraind, dus we gaan ervan uit dat die jongens erbij zullen zijn." Robert Lewandowski hervatte maandag de training op het veld. Toch sluit Flick wel uit dat de Pool tegen PSG zijn rentree maakat. "Lewandowski speelt niet mee, daar ben ik honderd procent zeker van."

Voor Thomas Müller is de opgave van dinsdagavond ook duidelijk. De middenvelder benadrukt dat zijn Bayern niet blind de aanval moet zoeken. "We moeten wel aanvallend spelen, dat hoort ook bij de filosofie van de club. Toch kunnen we niet met vijf man gaan aanvallen, al is er haast. We moeten onszelf steeds afvragen of de risico's die we willen nemen het wel waard zijn."

gerelateerd