Pechvogel Gutiérrez dit seizoen niet meer in actie voor

Pechvogel Gutiérrez dit seizoen niet meer in actie voor

12 april 2021 – Het seizoen zit erop voor Érick Gutiérrez. PSV maakt maandagmiddag bekend dat de 25-jarige Mexicaanse middenvelder tijdens een training geblesseerd is geraakt en in zijn thuisland zal revalideren van zijn kwetsuur.

De blessure past in het seizoen van Gutiérrez. De middenvelder kent een ongelukkig jaar met veel blessureleed en weinig speeltijd. Na een sterke voorbereiding raakte Guti geblesseerd aan zijn enkel, waardoor hij in de eerste seizoenshelft niet in actie kwam. Na de winterstop kwam de Mexicaan tien keer in actie, waarvan negen maal als invaller.

PSV maakt niet bekend waaraan Gutiérrez op een training geblesseerd is geraakt. De laatste vijf wedstrijden en eventuele play-offs gaan in elk geval voorbij aan de neus van de twintigvoudig Mexicaans international. Gutiérrez beschikt bij de Eindhovense club over een contract dat nog doorloopt tot de zomer van 2023.

Volgens het Eindhovens Dagblad richt Gutiérrez zich op de Gold Cup, die juli tot begin augustus plaatsvindt. Dan hoopt de Mexicaan zijn ritme terug te vinden. Het zou zomaar kunnen dat de middenvelder zijn laatste minuten voor PSV al heeft gespeeld. Bovengenoemde krant schrijft dat het voorstelbaar is dat de club hem deze zomer verhuurt of verkoopt. Bij interesse zal PSV willen meedenken.

gerelateerd