Di Natale begint in Serie C aan eerste klus als trainer

Di Natale begint in Serie C aan eerste klus als trainer

12 april 2021 – Carrarese Calcio heeft Antonio Di Natale als nieuwe hoofdtrainer aangesteld. De legendarische Italiaanse spits, die bij clubs als Empoli en Udinese jarenlang een nachtmerrie vormde voor iedere doelman, krijgt hiermee zijn eerste kans als trainer. De spits maakt na vijf jaar zijn terugkeer in het profvoetbal en krijgt als taak om Carrarese te behoeden voor degradatie.

Di Natale was als speler alleen actief in Italië. In zijn jongere jaren kwam de spits uit op het derde niveau van Italië. Nog voordat de speler zijn doorbraak maakte bij Empoli werd Toto verhuurd aan Esperia Viareggio. In 1999 kreeg hij een vaste rol bij Empoli. Daar bleef de spits in totaal vijf jaar, waarvan twee in de Serie A. In 2004 maakte hij een overstap naar Udinese, waar hij uitgroeide tot een ware legende. In 445 Serie A-wedstrijden maakte de spits 209 doelpunten.

Nu krijgt Di Natale zijn eerste kans als hoofdtrainer van een club, iets waar hij erg dankbaar voor is. "Het is een eer om bij een club als Carrarese Calcio mijn trainersdebuut te maken. Dit is voor mij echt een buitenkans om de trainerswereld te betreden." De spits denkt dat zijn bijzondere hoeveelheid ervaring hem kan helpen bij deze klus. "Ik denk dat ik goed in de schoenen van de spelers kan gaan staan, omdat ik zelf ook jarenlang speler ben geweest."

Di Natale loopt binnen bij een club die in een kleine crisis verkeert. De club verloor zijn laatste vijf competitiewedstrijden en stevent daarmee langzaam op de degradatiezone af. Het is aan Di Natale om zo'n rampscenario te voorkomen.

gerelateerd