Welk EK voor Timber? "Oranje zou een droom zijn"

Welk EK voor Timber? "Oranje zou een droom zijn"

12 april 2021 – Jurriën Timber maakt dit seizoen veel indruk in het hart van de defensie bij Ajax, waar hij momenteel vaste basisspeler is. De negentienjarige verdediger jaagt in de slotweken van de competitie met de Amsterdammers op drie prijzen, terwijl na het clubseizoen mogelijk ook nog een fraai toetje volgt. Wat het dessert wordt, is nog onduidelijk.

Timber reist sowieso met Jong Oranje naar het Europees jeugdkampioenschap, tenzij Frank de Boer hem besluit op te roepen voor het 'Grote Oranje'. "Uiteindelijk is dat wel een droom", zegt Timber in gesprek met het Algemeen Dagblad. Hoe dan ook kan de zomer voor hem niet stuk. "Een teleurstelling zal het nooit zijn, want de kwartfinale met Jong Oranje spelen tegen Frankrijk is ook heel mooi. Ik moet mijn voeten laten spreken bij Ajax, dan kun je zomaar snel in de picture komen bij Oranje."

Timber houdt zich dit seizoen ook knap staande in de Europa League, waar Ajax komende donderdag via AS Roma de halve finale probeert te bereiken. "Ik weet dat ik het niveau aankan, al weet ik ook dat ik er nog meer uit kan halen", aldus Timber. De race om de landstitel lijkt inmiddels beslist, terwijl Timber komende zondag voor het eerst als basisspeler een prijs kan pakken: de TOTO KNVB Beker. In de finale is Vitesse de tegenstander.

gerelateerd