Afellay pleit voor Brobbey: "Toont het steeds aan"

Afellay pleit voor Brobbey: "Toont het steeds aan"

12 april 2021 – Ibrahim Afellay vindt dat Brian Brobbey komende donderdag een basisplaats verdient bij Ajax, dat het opneemt tegen AS Roma in strijd om de halve finale van de Europa League. De oud-middenvelder van FC Barcelona en PSV vindt dat er wat moet veranderen bij de Amsterdammers als zij zich willen plaatsen voor de volgende ronde.

Afellay zou Tadic het liefst aan de linkerkant zien, waardoor er een plek in de spits vrijkomt voor Brobbey. Voor de overige plek in de voorhoede heeft hij geen voorkeur. Dan is het om het even voor wie je kiest op rechts, Antony of Neres. Kop of munt", zei Afellay aan tafel bij Studio Voetbal. "Brobbey heeft keer op keer aangetoond dat hij voor gevaar zorgt als hij erin komt. En die andere twee hebben het al een hele tijd niet meer."

Afellay ziet dat de Brazilianen uit vorm zijn. "Ze hebben totaal geen diepte in hun spel. En juist Neres maakt normaal het verschil met zijn diepe loopacties. Maar die is het hélemaal kwijt." Ajax strijdt komende donderdag om een plek bij de laatste vier van de Europa League. Daarvoor dient het wel eerst af te rekenen met AS Roma, dat de heenwedstrijd in Amsterdam met 1-2 wist te winnen.

gerelateerd