Drommel ziet af van bonus: "Geen geldwolf"

Drommel ziet af van bonus: "Geen geldwolf"

12 april 2021 – Joël Drommel rondt deze week zijn overstap naar PSV af. Dat bevestigt Jan Streuer, technisch directeur van het verkopende FC Twente. De 24-jarige sluitpost ondergaat maandag zijn medische keuring en zal deze week worden gepresenteerd in Eindhoven, waar hij een contract tot de zomer van 2026 zal tekenen. Daarmee komt er een einde aan wekenlange onderhandelingen.

De deal raakte enkele weken geleden in een impasse, omdat FC Twente en PSV het niet eens konden worden over de transfersom. Drommel zélf besloot water bij de wijn te gooien. FC Twente vangt 3,8 miljoen euro voor het jeugdproduct. De club hoopte 6,5 miljoen te verdienen, maar hoeft geen deel van de transfersom aan Drommel af te staan. Dat besluit nam de keeper om de transfer af te ronden.

"Door sommigen wordt hij neergezet als geldwolf, maar dat is volkomen onterecht", zegt Streuer in gesprek met De Telegraaf. "Joël heeft zijn percentage laten vallen en dat heeft er in belangrijke mate toe bijgedragen dat we tot een akkoord zijn gekomen. Dat is een compliment waard. Veel spelers zouden dat niet op deze manier hebben gedaan. Het is een mooie transfer."

Drommel gaat komend seizoen de strijd aan met Yvon Mvogo voor een basisplaats onder de Eindhovense lat, maar de kans bestaat dat de Zwitserse sluitpost terugkeert naar RB Leipzig. PSV lijkt in dat geval nog op zoek te moeten naar een andere keeper. Lars Unnerstall verkast na dit seizoen namelijk naar FC Twente.

gerelateerd