Bij Utrecht is het allemaal 'net niet': "Herhaling van zetten"

Bij Utrecht is het allemaal 'net niet': "Herhaling van zetten"

12 april 2021 – FC Utrecht deed zondagmiddag zeker niet onder voor Feyenoord, maar moest opnieuw genoegen nemen met een nederlaag in een topwedstrijd. De subtopper hoopte eindelijk eens een grootmacht op een nederlaag te trakteren, maar Steven Berghuis schoot de Rotterdammers naar de overwinning. Het leidde na afloop tot chagrijn bij de Domstedelingen.

"Het is een herhaling van zetten", verzuchtte Willem Janssen in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Dit is mijn achtste seizoen hier en het is gewoon een terugkerend verhaal. Behalve twee jaar geleden, toen we aan de goede kant zaten." Destijds versloeg FC Utrecht Feyenoord na een treffer van Timo Letschert in blessuretijd. 

Ik heb de laatste jaren te vaak meegemaakt dat je goed mee kunt - sterker nog, in grote gedeelten van de wedstrijd bovenliggend bent - maar dat zij momenten in hun voordeel beslissen. Of dat een kwaliteitsverschil is? Ik denk het wel. Zij creëren niet heel veel meer dan dat schot van Steven Berghuis dat erin vliegt, terwijl wij één doelpunt uit vijf of zes goede momenten maken", aldus Janssen, die zijn ploeg net niet het juiste stapje zag maken.

FC Utrecht hoopte dit seizoen de bovenste plekken te kunnen aanvallen, maar staat na 28 wedstrijden op de zevende plaats. Daarmee gaat het zich zoals gewoonlijk plaatsen voor de play-offs. Als de ranglijst niet meer wijzigt, treft het eerst FC Groningen en daarna de winnaar van de ontmoeting tussen Feyenoord en Heracles.

gerelateerd