Van Bergen grijpt naast shirt Robben: "Hij zat te huilen in de bus"

Van Bergen grijpt naast shirt Robben: "Hij zat te huilen in de bus"

12 april 2021 – Mitchell van Bergen dacht zondagmiddag de grote winnaar van de dag te worden, nadat hij zijn shirtje wist te ruilen met FC Groningen-vedette Arjen Robben. De 37-jarige buitenspeler gaf zijn shirt aan de jonge Van Bergen, maar lang mocht hij dat niet in bezit houden. Vanwege een veilingsactie gingen alle gedragen shirts van FC Groningen in de verkoop.

In gesprek met Omrop Fryslan kon trainer Johnny Jansen zijn glimlach niet onderdrukken. "Hij zit te huilen in de bus nu", aldus de oefenmeester van de Friezen. "Maar ik zal er hoogstpersoonlijk voor zorgen dat hij een shirtje met rugnummer tien gaat krijgen."

Ook Van Bergen zelf was teleurgesteld. "Ik dacht: dit is mijn kans. Ik vroeg het gewoon gelijk", zei de 21-jarige aanvaller na afloop tegen de NOS. Hij kreeg het voor elkaar. "Ik was superblij. In de kleedkamer deed ik 'm gelijk in mijn tas. Je weet nooit wat er kan gebeuren; er zijn zat jongens die dan nog een grapje willen uithalen." Toch kwam er slecht nieuws. "Onze perschef kwam vragen of ik het shirt wilde teruggegeven. Het was al voor een goed doel bedoeld. Ja, dan geef ik 'm terug. Vond ik wel zo netjes."

Van Bergen is enorm fan van de buitenspeler, die met het Nederlands elftal grote successen vierde. "Ik weet nog heel goed dat we in 2014 met de hele straat in de achtertuin naar het WK keken. Mooi dat ik nu tegen hem gevoetbald heb, echt supermooi.

gerelateerd