Spoorboekje: PSG tegen Bayern, Leeuwinnen oefenen weer

Spoorboekje: PSG tegen Bayern, Leeuwinnen oefenen weer

13 april 2021 – Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op televisie komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op dinsdag 13 april.

 

Wedstrijden

Nederland (v) - Australië (v) (18.30 uur)
Over drie maanden beginnen de Oranje Leeuwinnen aan de langverwachte Olympische Spelen, waar de ploeg van de vertrekkende bondscoach Sarina Wiegman een gooi wil doen naar een gouden medaille. Voor het Nederlands elftal is het daarom cruciaal om vertrouwen te tanken tijdens het oefenduel met Australië, zeker na het resultaat van afgelopen week. Vrijdagavond werd een slecht optreden afgestraft met een 1-0 nederlaag tegen Spanje. 

Paris Saint-Germain - Bayern München (21.00 uur)
Het hoogtepunt van de Champions League-week, met een heerlijke climax als verwachting. PSG wist de eerste ontmoeting in Duitsland met 2-3 te winnen en is daarmee de favoriet in de strijd om een plek in de halve finale van de Champions League. Bayern München op voorhand al uitgeschakeld achten lijkt echter te vroeg: de Duitse machine kreeg in het heenduel veel kansen om alsnog een goed resultaat te boeken tegen de Fransen.

Chelsea - FC Porto (21.00 uur)
Vrijwel niets lijkt een halvefinaleplaats voor Chelsea in de Champions League in de weg te staan. De Londenaren wonnen op bezoek in Portugal met 0-2 en staan daarmee al met één been in de volgende ronde. FC Porto onderschatten lijkt echter niet verstandig: in de kwartfinale kegelde de nummer twee van Portugal grootmacht Juventus uit het toernooi.

Voetbal op tv

18.30 uur: Nederland (v) - Australië (v), Veronica, live verslag van de vriendschappelijke interland
21.00 uur: Chelsea - FC Porto, Ziggo Sport, live verslag van het duel in de Champions League
21.00 uur: Paris Saint-Germain - Bayern München, SBS 6, live verslag van het duel in de Champions League