Eindelijk groen licht: overgang Drommel naar PSV écht nabij

Eindelijk groen licht: overgang Drommel naar PSV écht nabij

11 april 2021 – De langverwachte transfer van Joël Drommel (24) van FC Twente naar PSV gaat vermoedelijk dan toch eindelijk spoedig zijn beslag krijgen. Terwijl de keeper dit weekend nog aangaf dat hij niet snel nieuws verwachtte over zijn toekomst, komt die er wel snel. Er is een akkoord bereikt tussen alle partijen en in totaal komt er zo'n 3,5 tot maximaal vier miljoen euro op tafel voor de talentvolle doelman.

Dat schrijft De Telegraaf althans en wordt ook bevestigd door het Eindhovens Dagblad, Voetbal International en TC/Tubantia. De onderhandelingen waren eerder nog stukgelopen, omdat FC Twente een veel te hoge vraagprijs had geplakt op Drommel. 'De Twente-top nam afgelopen vrijdag zelf contact op met PSV. Het wil Drommel uit financieel oogpunt per se verkopen', schrijft het dagblad over de onderhandelingen, die daardoor weer nieuw leven ingeblazen is. Zodoende wordt er in de komende week al een officieel akkoord verwacht over Drommel.

Drommel zelf wil dolgraag naar PSV en heeft ook al een persoonlijk akkoord bereikt met de Eindhovense club. De doelman ligt nog tot en met 2022 vast in Enschede, waar men een transfervrij vertrek wilde voorkomen. Ook is het mogelijk dat Drommel zelf afziet van een deel van de transfersom, waar hij wel recht op heeft. Dat bleek eerder het grootste obstakel in de transfer naar Eindhoven.

Lees ook'Doorbraak in transfersoap Drommel blijft vooralsnog uit'

Drommel speelde tot dusver 131 duels in het shirt van FC Twente en heeft de laatste jaren een enorme ontwikkeling ondergaan. Vanwege zijn goede spel werd hij zelfs opgeroepen voor het Nederlands elftal, al ontbrak hij de vorige keer in de selectie van Frank de Boer. Als Drommel daadwerkelijk naar Eindhoven vertrekt, zal de huurperiode van Yvon Mvogo - die door PSV voor twee jaar wordt gehuurd van RB Leipzig - voortijdig beëindigd worden. 

gerelateerd