Arsenal geeft Sheffield United volgende zetje naar Championship

Arsenal geeft Sheffield United volgende zetje naar Championship

11 april 2021 – Arsenal heeft hekkensluiter Sheffield United het volgende zetje gegeven richting het Championship. De nummer laatst van de Premier League leed zondagavond in eigen huis de vijfde nederlaag op rij, die The Gunners weer in het linkerrijtje van Engeland brengt (3-0). Alexandre Lacazette was met twee goals de grote man bij de bezoekers.

Waar Sheffield de laatste vier duels op rij had verloren, wachtte Arsenal al even zoveel officiële wedstrijden op een overwinning en was mede daardoor voorafgaand aan het duel met Sheffield afgezakt naar de elfde plaats in Engeland, waardoor een overwinning broodnodig was om aan Europees voetbal te mogen blijven denken.

Dat lukte uiteindelijk vrij eenvoudig: na goed een half uur zette Lacazette zelf een aanval op en kreeg de bal van Dani Ceballos terug en tekende simpel voor de 0-1. Toen Gabriel Martinelli twintig minuten voor het einde uit de rebound voor de tweede Arsenal-goal zorgde, was het duel definitief gespeeld en gunde Sheffield met heel matig verdedigen nog een tweede goal aan Lacazette, die door Thomas Partey op maat werd bediend.

Door de nederlaag is degradatie voor Sheffield weer een stapje dichterbij gekomen. De achterstand is met nog zeven officiële wedstrijden te gaan 18 (!) punten op de veilige zeventiende plaats, waardoor zelfs de rekenenkundige degradatie nog slechts een kwestie van tijd is. Arsenal stijgt naar het linkerrijtje en gaat door de zege bovendien met een goed gevoel naar de return in de kwartfinale van de Europa League tegen Slavia Praag.

gerelateerd