Van Egmond steunt door Janssen bekritiseerde arbiter Kooij

Van Egmond steunt door Janssen bekritiseerde arbiter Kooij

11 april 2021 – Fortuna Sittard-verdediger Roel Janssen ging zaterdagavond na zijn rode kaart van Joey Kooij helemaal los over het optreden van de arbiter, die in zijn ogen 'arrogant' is en bovendien niet goed floot. Scheidsrechterbaas Dick van Egmond steunde de schoonzoon van Frank de Boer echter na diens optreden bij duel in Limburg.

Wel snapt de voormalig scheidsrechter tegenover ESPN dat er veel discussie over het moment is, want ook bij de arbiters onderling is er nog discussie over de zogenoemde 'driedubbele straf'. Omdat Janssen niet bij de bal kon, moest Kooij volgens de regels én een penalty én een rode kaart (plus schorsing) geven. "Dus volgens de regels is de rode kaart terecht, want de penalty is terecht", legde Van Egmond uit. "Je ontkomt bijna niet aan discussie, maar volgens de regels is deze kaart terecht gegeven. Dat moet, ja."

Later gaf Van Egmond toe dat er veel over die regel gesproken wordt door de scheidsrechters onderling. "Niet in alle situaties geven we een rode kaart, dat is de eerlijkheid die erbij gezegd moet worden. Maar hier is hij terecht gegeven. Al kunnen wij hier ook leven met een gele kaart en daarom geven sommigen scheidsrechters dan geel. Maar Joey Kooij heeft hier gelijk." Over de slaande beweging van Ajacied Edson Álvarez werd Van Egmond niets gevraagd.

Lees ook: Janssen loopt helemaal leeg over arbiter Kooij: ''Arrogant ventje"

gerelateerd