Van Ginkel over invalbeurten: "Ik heb er hard voor gewerkt"

Van Ginkel over invalbeurten: "Ik heb er hard voor gewerkt"

11 april 2021 – Marco van Ginkel is dit seizoen vooral bankzitter bij PSV. De 28-jarige middenvelder mag de laatste weken echter steeds vaker opdraven van trainer Roger Schmidt. Dat ziet de achtvoudig international van Oranje als een mooie beloning voor het harde werk dat hij heeft moeten leveren. Waar zijn toekomst ligt, weet Van Ginkel nog niet.

"Mijn contract bij Chelsea loopt af en de club heeft nog een optie", vertelde Van Ginkel na de wedstrijd tegen VVV-Venlo in gesprek met Voetbal International. "Ik weet daar verder niets over, maar als ze die optie lichten is dat waarschijnlijk om uiteindelijk nog wat centen te verdienen aan mij. Ze hebben veel in me geïnvesteerd."

Van Ginkel mag de laatste tijd dus steeds vaker spelen bij PSV en dat doet hem goed. "Ik heb er hard voor gewerkt en kreeg te maken met ups-and-downs. Nu maak ik steeds meer minuten en daar ben ik blij mee. Ik heb het altijd naar mijn zin gehad bij PSV, ik ben hier op mijn plek. En ik ben zeker nog niet klaar."

De middenvelder begon zijn loopbaan bij Vitesse, waar hij een fraaie transfer verdiende naar Chelsea. In Londen kwam hij niet uit de verf en na uitleenbeurten aan AC Milan en Stoke City kwam hij in 2016 voor de eerste keer bij PSV terecht. Met de Eindhovenaren werd hij twee keer kampioen. Dit seizoen staat de teller pas op zeven officiële wedstrijden.

gerelateerd