Fraaie goal van invaller Lang niets waard voor Club Brugge

Fraaie goal van invaller Lang niets waard voor Club Brugge

11 april 2021 – Noa Lang heeft Club Brugge zondagavond niet voor puntverlies kunnen behoeden in een Belgische voetbalklassieker. De aanvaller viel halverwege in, opende de score op bezoek bij Anderlecht, maar kon een nederlaag uiteindelijk niet voorkomen (2-1). Daarmee blijft de wisselvalligheid bij de koploper van de Jupiler Pro League nog even voortduren.

Was het begin dit kalenderjaar namelijk schiet onverslaanbaar, is er sinds de corona-uitbraak veel veranderd bij Club Brugge. Het werd uitgeschakeld in de Belgische beker, vloog uit de Europa League en ook in de competitie werd er slechts in drie van de laatste vijf duels gewonnen. Desondanks is de voorsprong op nummer twee RC Genk nog altijd gigantisch (zeventien punten) en is het allang zeker van deelname aan de play-offs.

Dat gold voor Anderlecht nog niet, waardoor de formatie van de jarige coach Vincent Kompany véél gemotiveerder oogde dan Club Brugge, bij wie Bas Dost en Ruud Vormer in de basis stonden. Lang viel na zijn bij Jong Oranje opgelopen blessure halverwege in en schoot al vrij snel in het tweede bedrijf na een knappe individuele het openingsdoelpunt tegen de touwen (zie onder). In een paar minuten tijd werd de goal van Lang echter omgebogen twintig minuten voor tijd: ook de goal van Sambi Lokonga was van grote afstand én schoonheid.

Hoewel Lang met een soortgelijke actie als bij zijn treffer nog dichtbij de gelijkmaker was én Tahith Chong ook nog inviel, scoorde Club Brugge niet meer, waardoor Anderlecht héél dicht bij het bereiken van de play-offs is. Antwerp FC en John van den Brom's RC Genk doen daaraan ook mee: al is Club Brugge de grote favoriet. Wel moet het dan constanter worden dan de laatste maanden het geval was.

gerelateerd