Boëtius helpt Mainz aan zege in kelderkraker tegen Köln

Boëtius helpt Mainz aan zege in kelderkraker tegen Köln

11 april 2021 – Jean-Paul Boëtius heeft zondagavond zijn waarde bewezen voor zijn werkgever FSV Mainz 05. Dankzij een doelpunt en een assist van de Nederlander pakte de laagvlieger drie punten bij directe concurrent FC Köln. Door het 2-3 overwinning behoudt Mainz zijn plekje boven de streep, terwijl Köln op zijn beurt wel in de degradatiezone bivakkeert.

In het RheinEnergieStadion mocht naast Boëtius ook Jeremiah St. Juste aan de aftrap verschijnen. De thuisploeg begon met Kingsley Ehizibue in de basis en keek na tien minuten spelen al tegen een 0-1 achterstand aan. Na een aanval over de rechterkant belandde de bal voor de voeten van Boëtius. De ex-Feyenoorder twijfelde niet en krulde de bal via de onderkant van de lat achter de kansloze Timo Horn.

Mainz leek met een voorsprong de rust in te gaan, maar niets bleek minder waar. Vlak voor het rustsignaal kreeg de Köln een strafschop na een overtreding van Philipp Mwene. Die buitenkans was wel besteed aan Ondrej Duda, die de gelijkmaker op het scorebord bracht. Daar bleef het niet bij voor de gastheer. Na een kwartier spelen in de tweede helft kwam de ploeg uit Keulen zelfs op 2-1 na een rake kopbal van Ellyes Skhiri.

De ploeg van trainer Markus Gisdol kon echter niet lang genieten van die voorsprong. Vier minuten na de 2-1 lag de 2-2 aan de overkant namelijk al in het mandje. Dit keer fungeerde Boëtius als aangever bij de treffer van zijn ploeggenoot Karim Onisiwo. Mainz loerde daarna op op de counter en sloeg in blessuretijd nogmaals toe. Vanaf de rand van de zestien schoof Leandro Barreiro de bal fraai tegen de touwen: 2-3.

gerelateerd