Roulerend Roma mét invaller Mkhitaryan naar krappe zege

Roulerend Roma mét invaller Mkhitaryan naar krappe zege

11 april 2021 – AS Roma heeft zondagavond net als Ajax een moeizame overwinning geboekt in de Serie A. De opponent van de Amsterdammers had aan een treffer van Borja Mayoral genoeg om Mitchell Dijks en Jerdy Schouten van Bologna te verslaan. Bovendien kon het wat spelers voortijdig wisselen en zag het dat de ziekenboeg deels leegliep. 

Anders dan Ajax-trainer Erik ten Hag besloot Paulo Fonseca zijn elftal bovendien wel enigszins om te bouwen. Zo hadden anders dan in Amsterdam Federico Fazio, Bryan Reynolds, Gonzalo Villar, Carles Pérez en Borja Mayoral een basisplaats gekregen bij Romeinen, die ondanks de wisselingen wel een veldoverwicht hadden ten opzichte van Bologna. Borja Mayoral werd een minuut voor de pauze weggestuurd, omspeelde de wild uitkomende keeper Lukasz Skorupski en maakte het enige doelpunt van de avond (1-0).

Minder goed nieuws voor Ajax was ook dat Henrikh Mkhitaryan zijn rentree maakte bij AS Roma: de sterkhouder was afgelopen donderdag nog afwezig vanwege zijn blessure, maar kwam zondag een kwartier in actie. Daardoor zal hij in de return tegen Ajax ook minuten kunnen maken. Of dat voor verdediger Chris Smalling ook geldt, is nog onduidelijk: hij was nog afwezig. Rick Karsdorp, donderdag nog geschorst, was slechts invaller.

Door de zege blijft de ploeg van Fonseca in het spoor van rivaal en concurrent SS Lazio, dat de zesde plaats in handen heeft – het laatste Europese ticket in de Serie A. Komende donderdag treft het Ajax in de return van de kwartfinale van de Europa League, van wie het afgelopen week met 1-2 won in Amsterdam.  

gerelateerd