Cavani zorgt voor revanche United bij Tottenham Hotspur

11 april 2021, 19:27

Manchester United heeft zondagavond revanche genomen voor de monsternederlaag eerder dit seizoen tegen Tottenham Hotspur. In oktober verloren The Red Devils in eigen huis met 1-6 (!) van de Spurs na een vroege rode kaart van Anthony Martial, maar ditmaal was de ploeg van Ole Gunnar Solskjær te sterk voor José Mourinho en consorten. Edinson Cavani kroonde zich tot matchwinner: 1-3.

De Uruguayaanse spits kopte goed tien minuten voor tijd uit een counter de fraaie tweede goal van Manchester United tegen de touwen en voorkwam een paar minuten later bij een corner van Tottenham een doelpunt van de thuisploeg aan de andere kant. Hij verlengde een inzet via de binnenkant van de paal en zorgde ervoor dat de voorsprong die hij zelf op de borden had geschoten, daar ook bleef staan.

Het was zijn tweede goal van de avond geweest, maar de enige die op de borden bleef staan. Vlak voor de pauze had hij ook gescoord, maar die treffer werd afgekeurd door de VAR, omdat Scott McTominay een hele lichte overtreding had gemaakt op Heung-Min Son. Omdat de Zuid-Koreaan meteen daarna wél het net vond namens de thuisploeg, was de frustratie helemaal groot bij Manchester United, bij wie Donny van de Beek opnieuw op de bank begon.

Daar zou de Nederlander ook het hele duel blijven, niet verrassend: concurrent Fred werkte na een klein uur de rebound binnen na een poging van matchwinner Cavani, die de winnende goal dus een kleine tien minuten voor tijd produceerde op aangeven van Mason Greenwood. Het Engelse talent schoot diep in blessuretijd ook nog de derde bal tegen de touwen namens de bezoekers. 

Door de royale zege neemt Manchester United niet alleen revanche op de eerdere vernedering op Old Trafford, ook profiteert het van de nederlaag van Manchester City tegen Leeds United. De achterstand is met een wedstrijd meer te spelen wel nog liefst elf punten, want met nog zes duels te spelen wordt het niet spannend meer. Tottenham Hotspur, zonder Steven Bergwijn, haakt voorlopig weer verder af in de strijd om de Champions League-plekken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen