Ten Hag staat achter keuzes en komt met goed blessurenieuws

Ten Hag staat achter keuzes en komt met goed blessurenieuws

11 april 2021 – Erik ten Hag kwam na de gewonnen wedstrijd tegen RKC Waalwijk met goed blessurenieuws in de selectie van Ajax richting AS Roma naar buiten. Hoewel de Amsterdammers Devyne Rensch zagen uitvallen – die back was sowieso geschorst voor de return in de kwartfinale van de Europa League –, kan de coach vermoedelijk wel rekenen op Perr Schuurs, Maarten Stekelenburg en Brian Brobbey.

"We hebben meerdere opties om Rensch te vervangen. We verwachten Schuurs terug", aldus Ten Hag tegenover ESPN. "Stekelenburg was er vandaag bewust ook niet bij. Hij heeft wel getraind en gaat morgen en overmorgen ook trainen. Gaat dat goed, dan is hij tegen AS Roma beschikbaar. Brian Brobbey (had een ijsbeentje, red.) is hetzelfde verhaal. Voor vandaag was hij nog niet honderd procent fit, daarom zat hij er niet bij."

Zonder de sterke spits won Ajax wel van RKC Waalwijk, maar overtuigend was het niet. Ten Hag heeft geen spijt van zijn keuze om géén spelers rust te geven. "In deze fase zijn de punten duur. Je ziet het bij Bayern München, Manchester City. We zijn er serieus ingegaan en als je wisselt, geef je toch een signaal af. Bovendien zijn de spelers fit, dus ik wilde met het sterkste elftal beginnen."

Desondanks overtuigde Ajax op bezoek bij RKC Waalwijk niet bij de minimale zege. Toch heeft Ten Hag hem niet geknepen. "Want er was niks aan de hand, RKC was niet in staat een kans te creëren. Maar een bal kan verkeerd vallen. We stonden organisatorisch prima, maar we hebben het eerste half uur nagelaten verder afstand te nemen. Daardoor blijft RKC Waalwijk in leven en hebben ze maar één kans nodig voor een resultaat."

gerelateerd