Klaassen over muurliggen: "Dat doe ik ook niet voor de lol"

Klaassen over muurliggen: "Dat doe ik ook niet voor de lol"

11 april 2021 – Davy Klaassen is de afgelopen weken bij Ajax vaak te zien als zogenaamde muurligger. Bij vrije trappen tegen moet hij achter het muurtje voorkomen dat de bal over de grond kan worden geschoten. Na de overwinning op bezoek bij RKC Waalwijk gaf de middenvelder van Ajax uitleg bij die bijzondere opdracht.

"Ik vind dat niet vervelend hoor", vertelde Klaassen voor de camera van ESPN. "Maar ik doe het niet voor de lol. Het is om een doelpunt te voorkomen. Als een bal dicht bij de zestien ligt, wil je met de muur hoog springen. Dan kan iedereen hem er onderdoor schieten. Er wordt lacherig over gedaan, maar het is gewoon om te winnen. Als ik aan de lat moet gaan hangen, dan ga ik aan de lat hangen."

Klaassen werd in Waalwijk vroeg in de tweede helft al naar de kant gehaald. "Als ik me echt niet fit voel, dan zal ik dat altijd zeggen. Maar als ik denk dat ik kan spelen dan wil ik spelen. Op een gegeven moment kreeg ik wat lastig lucht en dat heb ik aangegeven", aldus de middenvelder, die niet tevreden was met het spel. "Ik vond ons vandaag niet goed genoeg. RKC creëerde ook helemaal niks, maar die bal kan altijd verkeerd vallen."

gerelateerd