PSV'er Gakpo droomt EK met 'grote Oranje': "Heeft de voorkeur"

PSV'er Gakpo droomt EK met 'grote Oranje': "Heeft de voorkeur"

11 april 2021 – PSV-aanvaller Cody Gakpo was zondagmiddag opnieuw belangrijk voor zijn ploeg en daarmee zal de roep om de buitenspeler in Oranje steeds harder klinken. Door zijn goede optreden bij Jong Oranje waren er al veel geluiden om een roep voor Gakpo in het Nederlands elftal. Zelf is hij vooral trots op het feit dat zijn naam genoemd wordt. "Ik vind het een eer dat ik word genoemd voor het grote Oranje."

Dat vertelt de buitenspeler tegenover het Eindhovens Dagblad. "Ik werk hard en als ik het goed doe en goed blijf doen, is de kans groter dat ik een keer word opgeroepen", zei Gakpo over zijn mogelijke oproep. Bij Jong Oranje kan hij ook het EK spelen, maar als hij moet kiezen, dan is het niet ingewikkeld. "Het grote Oranje heeft de voorkeur, maargoed. We gaan het zien."

Gakpo ziet Oranje als een doelstelling, maar wel op de lange(re) termijn. "Ik kijk die programma's zelf niet echt, maar ik kreeg wel te horen dat het over mij ging." Over zijn doelpunt en zege van PSV op bezoek bij VVV-Venlo. "Nu ik steeds fitter ben, kom ik ook weer in de posities waarin ik kan scoren. Tegen Heracles was ik er ook nog heel dichtbij." De aanvaller werd gekozen tot de beste speler van de wedstrijd.

Lees ookUitblinker Gakpo kijkt vooruit: "Het grote Oranje is mijn doel"

gerelateerd