'Mooie weken voor Simons: ook nieuw contract in aantocht'

'Mooie weken voor Simons: ook nieuw contract in aantocht'

11 april 2021 – Het zijn mooie weken voor Xavi Simons (17): nadat hij afgelopen weekend zijn debuut maakte in de Franse competitie in het Ligue 1-duel namens Paris Saint-Germain, kan hij binnenkort ook rekenen op een nieuw contractvoorstel van de Franse topclub. De regerend titelhouder in Frankrijk wil het Nederlandse talent graag voor jaren binden.

Dat schrijft transferspecialist Fabrizio Romano althans. 'Hij zal snel een nieuw contractsvoorstel van de clubleiding ontvangen. Zij willen hem een binden met een nieuw, langjarig contract', aldus de journalist. De huidige verbintenis loopt in 2022 af en de onderhandelingen zullen vermoedelijk met zaakwaarnemer Mino Raiola in orde worden gemaakt.

Simons geldt al jaren als 'wonderkind' en verruilde in de zomer van 2019 de jeugdopleiding van FC Barcelona voor die van Paris Saint-Germain. Bij de Franse topclub trainde hij al regelmatig mee met het eerste elftal en maakte hij onder trainer Mauricio Pochettino zijn debuut in de bekerwedstrijd tegen Caen. Tot en met afgelopen weekend waren dat ook zijn enige speelminuten bij PSG.

gerelateerd