Robben had de 'moeilijkste revalidatie' van carrière

Robben had de 'moeilijkste revalidatie' van carrière

11 april 2021 – Arjen Robben (37) heeft de afgelopen maanden de moeilijkste revalidatie uit zijn lange loopbaan gekend. De buitenspeler maakte zondagmiddag na maandenlange afwezigheid zijn rentree bij FC Groningen en dat voelde ontzettend goed. "Want ik heb al aardig wat revalidaties meegemaakt, hé", glimlachte de buitenspeler.

Dat deed hij tegenover ESPN. "Dit was denk ik de allermoeilijkste", blikte Robben terug op zijn revalidatie. "Ik heb ook momenten gehad dat ik mezelf afvroeg: heeft het nog zin? Maar ergens zit er iets in je, misschien is dat topsport. Opgeven staat niet in mijn woordenboek. Je wilt zó graag op het veld komen. Dat is me gelukt, ik hoop dat ik het kan doorbouwen. Vandaag was een bonus, een beloning. Maar ik kom van heel ver."

Hoewel Robben vele tegenslagen kende in zijn periode bij FC Groningen, ging hij door. "Mede dankzij de steun van de mensen hier. Dit voelt echt als thuiskomen, je wilt je cluppie helpen. Hoeveel reacties, mails en brieven met mooie woorden ik wel niet heb gehad… Dan kún je niet stoppen", zei Robben over zijn motivatie om toch door te gaan.

Lees ookBuijs geniet van rentree Robben: "Zijn invalbeurt is het voorbeeld"

De laatste tijd kwam er steeds meer roep dat Robben zélfs nog een jaar moet doorgaan. Daar wilde de buitenspeler tegenover ESPN niet te veel over zeggen, maar tegenover Voetbal International gaf hij aan dat dát voorlopig niet aan de orde is. "Als ik de garantie zou hebben als ik fit zou blijven een heel jaar, dan ga ik door. Maar die garantie heb ik niet. Dat is de moeilijke factor hierin."

Rentree tegen sc Heerenveen
Over zijn minuten tegen sc Heerenveen was Robben duidelijk. "Het ging oké, niet top, maar dat mag je ook niet verwachten. Dit is wel even iets anders dan trainen. De eerste ballen is toch weer wennen. Ik had een paar goede momenten", aldus de aanvaller, die een grote kans had op de 2-1. "Maar mijn standbeen gleed weg, dat was jammer. Een terechte overwinning voor Heerenveen, zo eerlijk moet je zijn. In het begin kregen wij de kansen, maar die moet je wel maken. Dat is een les. Je moet geil zijn voor de goal. Dat mist, en vervolgens word je gestraft."

gerelateerd