Ontketende Lingard helpt West Ham United weer terug op CL-plek

Ontketende Lingard helpt West Ham United weer terug op CL-plek

11 april 2021 – Jesse Lingard blijft met West Ham United maar serieus meedingen naar Champions League-voetbal. De door Manchester United verhuurde aanvaller verkeert in bloedvorm sinds zijn komst naar Londen en was met twee doelpunten zondagmiddag opnieuw van grote waarde tegen Leicester City (3-2), dat ondanks een slotoffensief van de gasten verslagen werd. 

Met zes doelpunten en vier assist was de Engelse aanvaller tot dusver sowieso van ongekende waarde voor West Ham United. Met zijn goede optreden is Lingard zelfs in ere hersteld bij de nationale ploeg van Engeland en gezien zijn huidige vorm, mag hij serieus dromen van het EK in de komende zomer. Halverwege had de huurling namelijk opnieuw twee treffers achter zijn naam staan tegen nummer Leicester City, dat meteen in de tweede helft de definitieve klap kreeg.

Die kwam op naam van Jarrod Bowen en ook hij is een van de uitblinkers van het zo verrassend sterke West Ham United. Met acht goals en vier assists is hij samen met Michail Antonio en dus de in de winterstop overgekomen Lingard de MVP van The Hammers, dat de vierde goal van de middag van Issa Diop afgekeurd zag worden wegens buitenspel.

Hoewel Kelechi Iheanacho, die in de laatste drie duels sowieso vijf goals maakte, met twee late treffers nog voor een spannende slotfase zorgde in Londen, kwam de zege van West Ham United niet écht meer in gevaar, ondanks een slotoffensiefje van de bezoekers. Door de zege klimt WHU over Liverpool en Chelsea heen en staat weer op een Champions League-plek en nadert het Leicester City tot slechts één punt.

gerelateerd