Buijs geniet van rentree Robben: "Zijn invalbeurt is het voorbeeld"

Buijs geniet van rentree Robben: "Zijn invalbeurt is het voorbeeld"

11 april 2021 – FC Groningen-trainer Danny Buijs heeft genoten van de rentree van Arjen Robben op het wedstrijdveld. De 37-jarige vleugelaanvaller sloot zondag in de Derby van het Noorden een periode van een lang blessureleed af met een korte invalbeurt. Volgens Buijs tilde Robben het niveau van de Groningers meteen naar een hoger niveau.

"Zijn invalbeurt is het voorbeeld. Het is bekend dat wij met een hoop jonge jongens spelen die aan hun eerste jaar bezig zijn. Als die jongens naar een hoger niveau wil, dan hebben zij aan spelers als Schöne en Veerman kunnen zien dat er ook wordt gevraagd in het niveau aan de bal. Vaak gaat bij ons de eindpass verkeerd, een pass achter de man, een aanname te veel", aldus Buijs bij ESPN.

"En dan zie je Arjen Robben invallen en dat is het voorbeeld van de bal precies op het juiste been en met de juiste snelheid inspelen. Weten wanneer je moet versnellen en weten wanneer je moet vertragen. Daar kan een aantal jongens heel veel van leren. Maar dat is ook logisch, zij staan aan het begin van hun carrière."

Eén van de spelers op wie Buijs doelt, is Tomas Suslov. De achttienjarige middenvelder werd na een helft gewisseld. "Hij verloor elk duel van Joey Veerman. Dat hoort ook bij het voetbal. Voetbal is niet alleen twee goede steekballen geven en voor de rest niets goed doen. We verloren in de laatste twintig minuten voor rust de grip op het middenveld. Dat lag niet alleen aan Tomas, maar hij was wel een van de oorzaken. Hij speelde gewoon niet goed vandaag."

gerelateerd