Simpele zege Juve ondanks 'offday' Cristiano Ronaldo

11 april 2021, 16:54   Bijgewerkt: 11 april 2021, 18:03

Juventus houdt AC Milan vol onder druk voor de tweede plaats in Italië. De ploeg van Andrea Pirlo rekende zondagmiddag af met Genoa (3-1), waardoor de achterstand op Zlatan Ibrahimovic en consorten weer slinkt naar slechts één punt. Voor het eerst deze maand had Cristiano Ronaldo géén direct aandeel in een Juve-goal, mede omdat hij het vizier niet helemaal op scherp had staan.

Toch had de Portugees onbedoeld wel een groot aandeel bij de tweede Juve-goal, die al na goed twintig minuten op de borden stond. Uit een razendsnelle uitbraak werkte Ronaldo een rebound tegen de paal, waarna de bal voor Álvaro Morata viel, die alsnog simpel binnenschoot (zie onder). Na vier minuten had Dejan Kulusevski de score geopend voor de ploeg uit Turijn.

Genoa kwam via een rake kopbal uit een corner van voormalig PEC Zwolle-aanvaller Gianluca Scamacca, die vanwege zijn goede spel dit seizoen werd gelinkt aan een dienstverband bij de Oude Dame, nog wel terug in het duel, maar na de derde goal van invaller Weston McKennie kon het niet meer stuk voor Matthijs de Ligt en consorten. De Nederlandse verdediger stond negentig minuten op het veld en zag dat de bezoekers het duel eindigden met tien man, omdat ze geen wissels meer hadden om de geblesseerde Davide Zappacosta te vervangen. Mede daardoor kreeg Juventus nog enkele kansen via onder andere Ronaldo, maar die waren ditmaal aan hem niet besteed. 

Sampdoria – Napoli 0-2

Voormalig sc Heerenveen-middenvelder Morten Thorsby leek een kwartier voor tijd Napoli pijn te doen in de strijd om de Champions League-plekken. Na een minder periode is Gennaro Gattuso met zijn elftal weer bovenin teruggekeerd en bij een zege zou het in elk geval voor even over Atalanta Bergamo gaan. Na de treffer van Fabián Ruiz na ruim een half uur gebeurde dat uiteindelijk ook, omdat de goal van Thorsby in de slotfase door de VAR werd afgekeurd vanwege een vermeende overtreding. Vlak voor tijd besliste Víctor Osimhen het duel uiteindelijk aan de andere kant, waardoor Napoli even op de vierde plek komt.

Overige uitslag:

Hellas Verona – SS Lazio 0-1

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen