Dumfries over strijd met AZ: "Dat is een extra wapen"

Dumfries over strijd met AZ: "Dat is een extra wapen"

11 april 2021 – Denzel Dumfries zag PSV op bezoek bij VVV-Venlo zeker niet overtuigen, maar de Eindhovenaren namen toch drie punten mee naar huis. Ondanks het feit dat de ploeg van trainer Roger Schmidt geen beste wedstrijd speelde, werd er gemakkelijk met 0-2 gewonnen in Noord-Limburg. Door de overwinning nam PSV de tweede plek weer over van AZ.

"Ik denk dat dit een verdiende overwinning is", vertelde Dumfries na afloop voor de camera van ESPN. "Het veldspel was verzorgd, maar in de eindfase hadden we zorgvuldiger moeten zijn. Dan hebben we de afstand kunnen vergroten door meer doelpunten te maken. We probeerden het tempo hoog te houden. Dat was lastig omdat VVV erg verdedigend speelde."

PSV heeft de tweede plek op basis van doelsaldo in handen. AZ ligt echter op de loer. "Het doelsaldo is dus erg belangrijk", weet ook de aanvoerder van de Brabanders. "Dat is een soort extra wapen. We staan nu een aantal doelpunten voor en dat willen we volhouden. Maar de focus ligt altijd eerst op het pakken van drie punten."

gerelateerd