PSV boekt zonder groots te spelen moeiteloze zege bij VVV-Venlo

11 april 2021, 16:32

PSV heeft zonder groots te spelen een moeiteloze zege bij VVV-Venlo geboekt: 0-2. De ploeg van trainer Roger Schmidt zat al vroeg op rozen, toen Cody Gakpo na ruim tien minuten scoorde. PSV creëerde daarna niet al te veel, maar kwam ook niet in de problemen. Na rust besliste Donyell Malen het duel. Door de zege staat PSV weer op gelijke hoogte met AZ, dat eerder dit weekend ook won.

De eerste twintig minuten doorkomen. Dat was wat VVV-trainer Jos Luhukay voor het duel met PSV belangrijk achtte. Dat plan leek even heel snel te mislukken, toen Eren Zahavi na zes minuten de eerste kans kreeg voor de Eindhovenaren. De Israeliër schoot vanuit stand bekeken naast. Ruim vijf minuten later faalde de missie alsnog voor VVV. De Venlonaren startten wederom met vijf verdedigers, maar die stonden allemaal te kijken hoe Cody Gakpo door de as in vrijstaande positie raakschoot: 0-1.

Wie dacht dat het daarna een schiettent zou worden, kwam bedrogen uit. PSV bleef wel beter, maar VVV liet zich zo nu en dan ook zien. De thuisploeg was zo nu en dan slordig in de eindpass, waardoor echt gevaar uitbleef. PSV had dus wel het overwicht, maar liet het na om veel kansen te creëren. Verder dan een aantal geblokte en van richting veranderde schoten kwam PSV voor rust niet.

Aanvankelijk veranderde er na rust weinig in het spelbeeld. Na een uur gooide PSV het duel in het slot. Donyell Malen tikte een lage voorzet vanaf de rechterkant achter VVV-doelman Thorsten Kirschbaum: 0-2. De VAR keek nog wel even naar dat doelpunt, maar het bleek toch geen buitenspel te zijn. Een minuut later had diezelfde Malen een mogelijkheid op 0-3, maar Kirschbaum redde op zijn schot.

Een kwartier voor tijd kreeg Malen opnieuw een grote mogelijkheid op de derde voor PSV. Ditmaal kreeg hij een lage voorzet vanaf links (van Philipp Max), maar frommelde hij de bal naast. De overwinning was toen al lang en breed binnen voor PSV, dat niets meer te duchten had van de Venlonaren. VVV liep nog wel tegen een tegenvaller aan: Georgio Giakoumakis pakte geel, waardoor hij de belangrijke uitwedstrijd bij Sparta mist.

Opstellingen en beoordelingen*

VVV-Venlo: Thorsten Kirschbaum 6,5; Leon Guwara 6,5, Christiaan Kum 5,5 (46. Roy Gelmi 6), Kristopher Da Graca 6, Tristan Dekker 5,5, Tobias Pachonik 6; Marcel Schmitz 6 (73. Yahcuroo Roemer -), Zinedine Machach 6 (60. Joshua John 5,5), Danny Post 6,5 (84. Simon Janssen -); Georgios Giakoumakis 4,5, Vito van Crooij 4

PSV: Yvon Mvogo 7; Philipp Max 7 (84. Armando Obispo -), Nick Viergever 6,5, Jordan Teze 6,5, Denzel Dumfries 6,5; Cody Gakpo 7 (73. Marco van Ginkel -), Olivier Boscagli 7, Pablo Rosario 6,5 (73. Ibrahim Sangaré -), Mario Götze 6; Eren Zahavi 6,5 (89. Yorbe Vertessen -), Donyell Malen 7 (89. Noni Madueke -)

Man of the match: Donyell Malen

*spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.