Van den Brom plaatst zich met Genk voor play-offs om titel

Van den Brom plaatst zich met Genk voor play-offs om titel

11 april 2021 – John van den Brom heeft met KRC Genk deelname aan de play-offs voor de landstitel veiliggesteld. Een plek bij de eerste vier van de Pro League kan de ploeg van de Nederlandse trainer na een overtuigende 4-0 zege op Sint-Truiden niet meer ontgaan.

Genk werd zondag geen strobreed in de weg gelegd door Sint-Truiden en won dankzij doelpunten van Théo Bongonda, Bryan Heynen, Kristian Thorstvedt en Paul Onuachu met overtuigende cijfers. Daarmee steeg het van de derde naar de tweede plaats. Nummer vijf Oostende heeft zeven punten minder dan Genk en vormt dus geen bedreiging meer voor de ploeg van Van den Brom.

In de play-offs zal Genk het in elk geval opnemen tegen torenhoog favoriet Club Brugge. Bij het begin van de play-offs worden de punten gehalveerd. De koploper uit Brugge heeft op dit moment liefst 21 punten meer dan Genk. Royal Antwerp en RSC Anderlecht hebben goede papieren om zich als derde en vierde te plaatsen voor de play-offs.

Het moet gek lopen wil Genk de Belgische titel winnen, maar Van den Brom is ook nog in de race voor een andere prijs: de Croky Cup. Eind deze maand speelt Genk de bekerfinale tegen Standard Luik.

gerelateerd