De Graafschap slaat gouden slag in strijd om tweede plek

De Graafschap slaat gouden slag in strijd om tweede plek

11 april 2021 – De Graafschap heeft zondagmiddag uitstekende zaken gedaan in de strijd om een promotieticket naar de Eredivisie. In een spannende, maar weinig spectaculaire topper werd directe concurrent Go Ahead Eagles met 1-0 opzij gezet. Daardoor heeft de ploeg van trainer Mike Snoei de tweede plaats steviger in handen.

Naar de eerste plaats kijken ze in Doetinchem en Deventer eigenlijk niet meer. SC Cambuur heeft een voorsprong opgebouwd die hoogstwaarschijnlijk niet meer uit handen wordt gegeven. Dus richten De Graafschap en Go Ahead Eagles, maar ook NAC Breda en Almere City FC, zich vol op de tweede plaats.

De Graafschap zette zondag een belangrijke stap richting promotie door het stugge Go Ahead Eagles de eerste nederlaag sinds 2 februari toe te dienen. Voor rust gebeurde er nauwelijks wat in De Vijverberg. Althans, niet in het strafschopgebied van keepers Jay Gorter en Rody de Boer. Pas een kwartier na rust viel de eerste grote kans te noteren. Giannis-Foivos Botos had de bezoekers op voorsprong kunnen zetten, maar De Boer bracht redding.

Aan de andere kant was het twee minuten later wel raak. De Graafschap profiteerde optimaal van een misverstand bij Go Ahead. Johnatan Opoku speelde zichzelf knap vrij en bediende Jesse Schuurman, die op eveneens fraaie wijze Gorter verschalkte. Met een slotoffensief werd Go Ahead nog een aantal keer gevaarlijk, maar De Graafschap trok de 1-0 over de streep.

De nederlaag kreeg voor Go Ahead een extra zwart randje omdat sterkhouder Jeroen Veldmate vlak voor tijd met een ogenschijnlijk ernstige blessure uitviel. De verdediger kwam na een luchtduel verkeerd neer, zakte door zijn knie en werd per brancard van het veld gedragen. De Graafschap staat door de zege vier punten los van NAC en Almere City, al heeft de club uit Flevoland wel een wedstrijd minder gespeeld. Go Ahead heeft acht punten minder en lijkt afgehaakt in de strijd om het tweede promotieticket.

gerelateerd