Kooij reageert op tirade Janssen: "Niet leuk om te horen"

Kooij reageert op tirade Janssen: "Niet leuk om te horen"

11 april 2021 – Joey Kooij heeft zondagmorgen gereageerd op de tirade die Roel Janssen zaterdagavond na afloop van de wedstrijd tussen Fortuna Sittard en FC Emmen (1-3) afstak. De dertigjarige verdediger van de Limburgers had geen goed woord over voor het optreden van de 29-jarige scheidsrechter en noemde hem een 'arrogant ventje'.

"Hij fluit voor iedere scheet, hij fluit voor tackles op de bal, het lijkt wel zaalvoetbal. Als je er dan wat van zegt, dan krijg je direct een boze blik en dreigt hij om kaarten te geven. Dat is Joey Kooij. Deze jongen kan gewoon niet fluiten", zei Janssen, die vijf minuten na rust een overtreding in het strafschopgebied maakte waarvoor hij een directe rode kaart kreeg.

Op het moment dat Janssen rood kreeg, was er nog niet gescoord bij Fortuna Sittard tegen FC Emmen. Mede door een tweede strafschop trokken de bezoekers uiteindelijk aan het langste eind. "Als je kijkt naar hoe hij die wedstrijden fluit... Die tweede penalty vind ik ook echt geen strafschop waard. Er valt ook niet te praten met die man", deed Janssen zijn beklag bij ESPN.

Kooij werd zondag bij Goedemorgen Eredivisie om een reactie. "Het is natuurlijk niet leuk om te horen. Ik denk dat dit een perfect voorbeeld is van een speler die geïnterviewd wordt en nog in het gevoel en de emotie van de wedstrijd zit. Ik denk dat als Roel dit in alle rust terugziet, hij denkt van: nou, misschien is het niet handig dat ik dit zo heb gedaan", aldus de arbiter. "Het was een wedstrijd met grote belangen. Emmen strijdt tegen degradatie en Fortuna Sittard voor Europees voetbal. Er werden vijf belangrijke beslissingen genomen, waarvan een veel weerstand opriep en dat begrijp ik."

gerelateerd