Advocaat grijpt in De Galgenwaard terug op 'PSV-variant'

Advocaat grijpt in De Galgenwaard terug op 'PSV-variant'

11 april 2021 – De opstelling van Feyenoord voor de uitwedstrijd tegen FC Utrecht is bekend. Dick Advocaat grijpt terug op de variant waarin eerder PSV werd bestreden. Het betekent dat de Rotterdammers in De Galgenwaard aantreden in een 5-3-2-formatie.

Ten opzichte van de gewonnen wedstrijd tegen Fortuna Sittard (2-0) voert Advocaat één wijziging door. Marcos Senesi keert terug in de basis, wat ten koste gaat van Robert Bozenik. De Argentijn ontbrak vorige week vanwege quarantaineverplichtingen. Samen met Uros Spajic en Eric Botteghin vormt hij zondagmiddag het centrale trio. Lutsharel Geertruida en Tyrell Malacia zijn de vleugelverdedigers.

Het driemansmiddenveld van Feyenoord in Utrecht bestaat uit Mark Diemers, Leroy Fer en Jens Toornstra, terwijl Steven Berghuis en Bryan Linssen de aanvallers zijn. Orkun Kökcü ontbreekt vanwege een coronabesmetting nog altijd in de selectie. Luis Sinisterra maakt daarentegen zijn rentree, evenals Lucas Pratto. Beide aanvallers starten vanaf de bank.

Feyenoord moet zondag winnen om de druk op Vitesse op te voeren. De club uit Arnhem liet vrijdag punten liggen tegen ADO Den Haag (0-0). Het verschil tussen de nummers vier en vijf van de Eredivisie is nu vijf punten.

gerelateerd