Zidane kan zich niet vinden in kritiek Koeman op arbitrage

Zidane kan zich niet vinden in kritiek Koeman op arbitrage

11 april 2021 – Zinédine Zidane is het niet eens met de kritiek die Ronald Koeman zaterdagavond na afloop van El Clásico tussen Real Madrid en FC Barcelona (2-1) uitte op de arbitrage. De Nederlandse trainer voelde zich bestolen omdat Barça vlak voor tijd geen strafschop kreeg na een vermeende overtreding van Ferland Mendy op Martin Braithwaite. Ook vond Koeman dat de blessuretijd langer had moeten duren.

"Zoals altijd heeft eenieder daar zijn mening over. Als de scheidsrechter niet fluit voor een strafschop, dan is dat omdat het er geen is", aldus de Franse oefenmeester van De Koninklijke, die ook de kritiek van Koeman op het aantal bijgetrokken speelminuten (vier) niet deelde. "Het is aan de scheidsrechter om daar een beslissing over te nemen. Daar wil ik verder weinig over kwijt."

Real Madrid won de Spaanse klassieker dankzij doelpunten van Karim Benzema en Toni Kroos. Ondanks dat de ploeg van Zidane binnen een halfuur met 2-0 leidde, werd het in de slotfase nog heel spannend. "We kregen meer dan genoeg kansen om de wedstrijd eerder af te maken. Barcelona heeft een heel sterk team, maar desondanks slaagden we erin ons eigen spel te spelen en bijna de hele wedstrijd te leiden."

De club uit de Spaanse hoofdstad is door de zege op Barça aan kop gekomen in LaLiga. Atlético Madrid heeft evenveel punten, maar op basis van het onderlinge resultaat gaat de ploeg van Zidane aan kop. Wel heeft  Atlético een wedstrijd minder gespeeld. Barça staat derde met één punt achterstand op de Madrileense nummers een en twee.

gerelateerd