Spaanse kritiek op Frenkie de Jong: 'Hij wilde te veel doen'

Spaanse kritiek op Frenkie de Jong: 'Hij wilde te veel doen'

11 april 2021 – De titelkansen van FC Barcelona kregen zaterdagavond een flinke knauw. Op bezoek bij Real Madrid werd er met 2-1 verloren, waardoor de Catalaanse formatie voorlopig een pas op de plaats moet maken. Frenkie de Jong was bij Barça een van de zes spelers die de volledige wedstrijd speelde, maar zijn stempel wist de Nederlandse middenvelder niet te drukken. Dat is ook de Spaanse media opgevallen.

Sport deelt De Jong een 5 uit. 'Hij keerde terug op het middenveld en wilde meteen alles doen: verdedigen, rennen, controleren, passen, aanvallen. Hij wilde te veel. Soms moet je kalm blijven. Desondanks liet hij de moed nooit zakken', sluit de Spaanse krant de kritiek met een positieve noot af.

Ook La Vanguardia beoordeelt het optreden van de Jong met een kleine onvoldoende: een 5. 'Samen met Pedri onttrok hij zich in de eerste helft aan de middelmatigheid. Vreemd genoeg nam hij na rust amper deel aan het Barça-spel. Wellicht was hij in verward door zijn veranderde positie.' Marca werkt niet met cijfers, maar sterren. Op een schaal van drie sterren krijgt De Jong er twee van de drie.

El Desmarque is wat kritischer en deelt de Nederlandse middenvelder een 4 uit. 'Hij veranderde tijdens de wedstrijd drie keer van positie. In geen van die posities was hij beslissend, al maakte hij ook geen grote fouten.'

gerelateerd