Twente ziet play-offkansen slinken na zeperd in Zwolle

10 april 2021, 23:07   Bijgewerkt: 10 april 2021, 23:12

FC Twente heeft zaterdagavond de play-offs plekken nog verder uit het zicht zien gaan door 1-0 te verliezen van PEC Zwolle. De Tukkers domineerden vrijwel de hele wedstrijd, maar de ploeg die al weken uit vorm is, creëerde ook vandaag maar moeilijk kansen. Door een afstandsschot van Manuel Pherai die niet goed werd verwerkt kon Virgil Misidjan de enige goal van de wedstrijd binnentikken. Deze klap kwam FC Twente niet meer te boven en hierdoor lieten ze opnieuw hele dure punten liggen.

Als FC Twente nog enige hoop wilde behouden op het behalen van de play-offs voor een Europees ticket, dan moest er vandaag gewonnen worden van PEC Zwolle. De Tukkers kwamen al zes wedstrijden op rij niet tot een overwinning en vandaag (zaterdag 10 april) was er een uitgelezen kans om deze slechte reeks tot een einde te brengen. Eerder dit seizoen wonnen de mannen van trainer Ron Jans in eigen huis namelijk met 5-1 van de Blauwvingers en ook in een recente oefenwedstrijd kreeg PEC Zwolle er flink van langs (5-0), iets wat FC Twente vandaag maar al te graag wilde repliceren.

PEC Zwolle kwam in het eerste bedrijf niet verder dan een aantal pogingen van een grote afstand. Dit zorgde een lange tijd niet voor veel problemen bij Joel Drommel, maar de tactiek van de Blauwvingers bleek uiteindelijk toch goud waard. Op een schot van Pherai zag Drommel er niet goed uit en in de rebound kon Misidjan eenvoudig de 1-0 binnenschuiven. Zo gingen de Zwollenaren tegen de verhouding in rusten met een voorsprong en moest Twente in de tweede een effectiever strijdplan gaan bedenken om het tij te keren.

Door deze nederlaag wordt het nog een hele kluif voor FC Twente om zich te gaan plaatsen voor de play-offs. Voor de zevende keer op rij winnen de Tukkers niet. PEC Zwolle speelt zich hierdoor daarentegen zo goed als veilig in de Eredivisie. Tegen FC Utrecht moeten de mannen uit Enschede over twee weken toch echt weer eens gaan winnen als ze nog enige hoop willen houden op een Europees ticket.

Opstellingen en beoordelingen:*

PEC Zwolle: Mous 6; Van Polen 5,5 (55. Clement 5,5), Lam 5,5, Kersten 5,5, Paal 6; Huiberts 6 (79. Van den Belt -), Drost 5,5 (71. Reijnders -), Nakayama 5,5; Misidjan 6,5 (71. Van Duinen -), Tedic 5,5, Pherai 6.

FC Twente: Drommel 5; Ebuehi 5, Pierie 5, Dumic 5 (88. Rots -), Smal 6; Roemeratoe 5 (88. Oosterwolde -), Bosch 5 (65. Ilic 5), Zerrouki 5; Van Leeuwen 5 (65. Narsingh 5), Danilo 5,5, Menig 6.

Man of the match: Virgil Misidjan

*spelers moeten minimaal twintig minuten meedoen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen