Twente ziet play-offkansen slinken na zeperd in Zwolle

Twente ziet play-offkansen slinken na zeperd in Zwolle

10 april 2021 – FC Twente heeft zaterdagavond de play-offs plekken nog verder uit het zicht zien gaan door 1-0 te verliezen van PEC Zwolle. De Tukkers domineerden vrijwel de hele wedstrijd, maar de ploeg die al weken uit vorm is, creëerde ook vandaag maar moeilijk kansen. Door een afstandsschot van Manuel Pherai die niet goed werd verwerkt kon Virgil Misidjan de enige goal van de wedstrijd binnentikken. Deze klap kwam FC Twente niet meer te boven en hierdoor lieten ze opnieuw hele dure punten liggen.

Als FC Twente nog enige hoop wilde behouden op het behalen van de play-offs voor een Europees ticket, dan moest er vandaag gewonnen worden van PEC Zwolle. De Tukkers kwamen al zes wedstrijden op rij niet tot een overwinning en vandaag (zaterdag 10 april) was er een uitgelezen kans om deze slechte reeks tot een einde te brengen. Eerder dit seizoen wonnen de mannen van trainer Ron Jans in eigen huis namelijk met 5-1 van de Blauwvingers en ook in een recente oefenwedstrijd kreeg PEC Zwolle er flink van langs (5-0), iets wat FC Twente vandaag maar al te graag wilde repliceren.

Jans wilde dit gaan doen door middel van een aantal wijzigingen in de opstelling na het zwakke spel van de afgelopen weken. Thijs van Leeuwen en Gijs Smal mochten hierdoor bij in de basis beginnen en ook Godfried Roemeratoe keerde terugbij de eerste elf. Bij PEC Zwolle mocht Jesper Drost het weer eens vanaf de aftrap laten zien, wat Eliano Reijnders zijn basisplek kostte. Met de doorgevoerde wissels van Jans begon FC Twente sterk aan de wedstrijd. Het overgrote deel aan balbezit resulteerde echter niet in veel grote kansen, op een paar momenten van Queensy Menig na.

PEC Zwolle kwam in het eerste bedrijf niet verder dan een aantal pogingen van een grote afstand. Dit zorgde een lange tijd niet voor veel problemen bij Joel Drommel, maar de tactiek van de Blauwvingers bleek uiteindelijk toch goud waard. Op een schot van Pherai zag Drommel er niet goed uit en in de rebound kon Misidjan eenvoudig de 1-0 binnenschuiven. Zo gingen de Zwollenaren tegen de verhouding in rusten met een voorsprong en moest Twente in de tweede een effectiever strijdplan gaan bedenken om het tij te keren.

De tweede helft was er echter vooral meer van hetzelfde te zien. De Tukkers werden wel steeds gevaarlijker, maar het lukte ze maar niet om een goede kans te creëren om langszij te komen. De mannen uit Zwolle lieten FC Twente rustig hun spelletje spelen en zagen dat de voorsprong op deze manier eenvoudig te verdedigen was. Ook in het slotakkoord, waarin Twente voor een alles-of-niets aanpak ging, hield de verdediging van PEC Zwolle stand. Zo maken de Blauwvingers een einde aan het terugkerende fenomeen dat ze in de slotfase dure punten laten liggen.

Door deze nederlaag wordt het nog een hele kluif voor FC Twente om zich te gaan plaatsen voor de play-offs. Voor de zevende keer op rij winnen de Tukkers niet. PEC Zwolle speelt zich hierdoor daarentegen zo goed als veilig in de Eredivisie. Tegen FC Utrecht moeten de mannen uit Enschede over twee weken toch echt weer eens gaan winnen als ze nog enige hoop willen houden op een Europees ticket.

Opstellingen en beoordelingen:*
PEC Zwolle: Mous 6; Van Polen 5,5 (55. Clement 5,5), Lam 5,5, Kersten 5,5, Paal 6; Huiberts 6 (79. Van den Belt -), Drost 5,5 (71. Reijnders -), Nakayama 5,5; Misidjan 6,5 (71. Van Duinen -), Tedic 5,5, Pherai 6.

FC Twente: Drommel 5; Ebuehi 5, Pierie 5, Dumic 5 (88. Rots -), Smal 6; Roemeratoe 5 (88. Oosterwolde -), Bosch 5 (65. Ilic 5), Zerrouki 5; Van Leeuwen 5 (65. Narsingh 5), Danilo 5,5, Menig 6.

Man of the match: Virgil Misidjan
*spelers moeten minimaal twintig minuten meedoen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

gerelateerd