De Wit trefzeker: ''Had misschien op meer krediet gerekend''

De Wit trefzeker: ''Had misschien op meer krediet gerekend''

10 april 2021 – Bij Jong Oranje was Dani de Wit nog een van de sleutelspelers, maar bij AZ is hij inmiddels zijn basisplek kwijt. Ook tegen Sparta begon hij op de bank, maar als invaller wist hij het net voor het eerst sinds oktober weer eens te vinden. Tegenover ESPN vertelt hij daar erg blij mee te zijn: ''Het was een heerlijke voorzet, ik schreeuwde hard en werkte lekker af.''

Toch is de stemming bij De Wit niet louter positief. ''Met mijn situatie momenteel ben ik minder blij, het is gewoon even lastig. Ik had gehoopt vandaag te starten, maar dat mocht helaas niet zo zijn. Gelukkig heb ik het enige juiste antwoord gegeven en een goaltje meegepikt.'' Vooral door de schorsing van Teun Koopmeiners had de middenvelder stiekem op een basisplaats gerekend.

''De teleurstelling was groot, ik had misschien op wat meer krediet gerekend. Dat is aan de trainer en vandaag moest ik het doen met dertig minuten. Daar heb ik hem verder ook niet meer over gesproken. Elke voetballer zegt dat hij erin hoort te staan, dus ik moet het gewoon laten zien op de training en in de invalbeurten'', sluit De Wit strijdvaardig af.

gerelateerd