Heracles geeft zwak Willem II draai om de oren in degradatiestrijd

Heracles geeft zwak Willem II draai om de oren in degradatiestrijd

10 april 2021 – Heracles Almelo heeft zich zaterdagavond kinderlijk eenvoudig ontdaan van Willem II. De ploeg van trainer Frank Wormuth was in het eigen Erve Avisto Stadion veel te sterk voor de Tilburgers. Het werd 4-0. Spits Sinan Bakis scoorde tweemaal, de andere goals werden gemaakt door aanvoerder Robin Pröpper en Rai Vloet. Dankzij de overwinning staan de Heraclieden nu virtueel op een play-off plaats voor Europees voetbal.

Heracles-trainer Wormuth wilde vorige week PSV bestrijden met een 532-systeem, maar greep zaterdagavond terug op zijn oude vertrouwde systeem. De Duitser had daarom weer basisplaatsen ingeruimd voor aanvallers Kasper Lunding en spits Bakis, die vorige week nog plaats moesten maken voor Orestis Kiomourtzoglu en Marco Rente.

Trainer Zeljko Petrovic, die vorige week nog met 0-1 verloor tegen een tienkoppig AZ, had ook op twee plekken ingegrepen. Dries Saddiki en Mats Köhlert vervingen Wesley Spieringhs en Ché Nunnely in de basiself van Willem II. Jan-Arie van der Heijden keerde terug in de wedstrijdselectie, maar begon op de bank.

De rolverdeling was al na vijf minuten duidelijk. Heracles mocht het spel maken, terwijl de Tilburgers via de omschakeling hoopten gevaarlijk te worden. Maar Heracles wist via Bakis al vroeg in de wedstrijd een gaatje de vinden in de Tilburgse defensie. De aanvaller kopte overtuigend binnen na een goede hoekschop van Vloet: 1-0.

Na het vroege openingsdoelpunt van Bakis was de storm wat gaan liggen in Almelo. Willem II kreeg steeds meer balbezit, maar de ploeg van Petrovic was nog niet bij machte om het Heracles-doelman Blaswich echt moeilijk te maken. Zo hadden de Heraclieden de bal behoorlijk lang in het bezit, maar aangezien de bal rond de middenlijn heen en weer werd geschoven, vonden de Tilburgers het ook wel best. Het enige moment van opleving voor de uitploeg was nadat Pröpper het zijn eigen doelman lastig maakte met een listige terugspeelbal, maar Janis Blaswich kon uiteindelijk opgelucht ademhalen, omdat hij de bal voorlangs zag gaan.

Vóór rust was het Bakis die wederom aan de Tilburgse verdediging ontsnapte. Na een prima aanval kon de Turkse spits van Duitse afkomst van dichtbij binnentikken na een fijne voorzet van Lunding. De ploeg van Wormuth ging comfortbal rusten met een 2-0 voorsprong.

Willem II zal ongetwijfeld met goede bedoelingen aan de tweede helft zijn begonnen, maar Heracles kon kinderlijk eenvoudig na dertig seconde op 3-0 komen. Pröpper stond onwaarschijnlijk vrij na een hoekschop van Vloet, waarna hij door een rake kopbal in zijn honderdste wedstrijd voor Heracles op het scorebord kwam.

De wedstrijd ging vervolgens als een nachtkaars uit. De spelers van Willem II leken er moedeloos van te worden, want de Tilburgers vervulden eigenlijk al de hele avond een bijrol. Uiteindelijk wist de thuisploeg nog uit te lopen naar 4-0. Dit keer ging de aanval van Heracles over de rechterflank te snel voor de Tilburgers, waarna Vloet zijn veertiende van het seizoen kon binnentikken. Door de 4-0 overwinning van Heracles op Willem II bemachtigen de Heraclieden een plekje bij de eerste 8 van de ranglijst. Dat zou aan het einde van de competitie een play-off ticket voor Europees voetbal betekenen. De Tilburgers daarentegen zullen nog minimaal vijf wedstrijden hard moeten strijden voor lijfsbehoud.

Opstellingen en beoordelingen:*
Heracles Almelo: Janis Blaswich 6; Noah Fadiga 6, Robin Pröpper 6,5, Mats Knoester 6, Giacomo Quagliata 6; Lucas Schoofs 6 (85. Melih Ibrahimoglu –), Luca de la Torre 6 (79. Orestis Koumourtzoglou –), Rai Vloet 8; Kasper Lunding 6 (71. Teu, Sinan Bakis 7,5 (71. Elias Sierra –), Delano Burgzorg 5 (79. Ahmed Kutucu –)

Willem II: Arijanet Muric 5; Leeroy Owusu 5, Sebastian Holmén 4,5 (58. Jop van den Avert 5), Sven van Beek 4, Derrick Köhn 5,5 (58. Görkem Saglam 5,5); Dries Saddiki 5 (69. Rick Zuijderwijk 5), Mike Trésor 4 (46. Ché Nunnely 5), Pol Llonch 5 (58. Lindon Selahi); Mats Köhlert 5, Kwasi Wriedt 4,5, Vangelis Pavlidis 5

Man of the Match: Rai Vloet
*spelers moeten minimaal twintig minuten meedoen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

gerelateerd