Barça start met Frenkie de Jong en Dest aan Clásico

10 april 2021, 20:18

De titelstrijd in de Spaanse competitie nadert zijn einde en is bloedstollend spannend. Ronald Koeman staat vanavond voor een cruciale ontmoeting met Real Madrid. Daarin kiest hij voor een 3-5-2 opstelling met Frenkie de Jong en Sergino Dest in de basis en Antoine Griezmann op de bank.

Koeman kan vanaf de aftrap nog geen beroep doen op de van een blessure teruggekeerde Gerard Piqué. Daarom kiest hij in het hart van de defensie voor het trio Clément Lenglet, Ronald Araújo en Óscar Mingueza. Voor de twee laatstgenoemden is het de eerste clash met aartsrivaal Real Madrid in hun loopbaan. Lionel Messi en Ousmane Dembélé moeten als aanvallers voor de goals gaan zorgen. Messi speelt vanavond zijn 45ste Clásico, waarmee hij op gelijke hoogte komt met recordhouder Sergio Ramos.

Ramos is er tijdens deze Clásico niet bij. De Spaanse verdediger kampt met een blessure en wordt in de achterhoede vervangen door Eder Militao. Hij vormt het centrum samen met Nacho, omdat ook Raphaël Varane wegens blessureleed niet van de partij is.

Lange tijd leek de strijd om de Spaanse landstitel beslist in het voordeel van Atlético Madrid, maar de ploeg van Diego Simeone is de laatste weken volledig ingestort. De voorsprong op Barça bedraagt nog slechts één punt, terwijl Real Madrid op drie punten achterstand volgt. FC Barcelona neemt de koppositie met een zege dus minstens voor een dag over.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen