Liverpool maakt met zege eind aan dramatische reeksen

Liverpool maakt met zege eind aan dramatische reeksen

10 april 2021 – Liverpool heeft de eerst thuisoverwinning van 2021 in de Premier League geboekt. De kwakkelende ploeg van Jürgen Klopp herstelt zich de laatste weken aardig en zette dat kracht bij met een late overwinning op Aston Villa (2-1). Daarmee maakte het een einde aan twee opvallende reeksen.

Maandenlang was Anfield Road een onneembare vesting voor bezoekende ploegen. Wie er ook op bezoek kwam, vrijwel nooit leverde het een resultaat op. Tot dit seizoen, waarin Liverpool zo wisselvallig is als in de jaren voor de komst van succestrainer Klopp. De laatste zege op eigen bodem in de Premier League? Die dateerde van 16 december vorig jaar, toen het met 2-1 te sterk was voor Tottenham Hotspur. Dateerde inderdaad, want Aston Villa werd in de blessuretijd eindelijk op de knieën gedwongen.

Met drie zeges op rij in de competitie heeft Liverpool de laatste weken de smaak weer enigszins te pakken. Die reeks gaf het uiteindelijk een goed vervolg tegen Aston Villa. Kort voor rust zette Ollie Watkins de bezoekers op voorsprong. Nadat de gelijkmaker van Roberto Firmino werd afgekeurd door de VAR, leek Liverpool opnieuw te moeten vrezen voor een thuisnederlaag. Tien minuten later maakte Mohamed Salah wél een geldige treffer: met zijn kopbal uit de rebound beëindigde hij een reeks van 12 uur en 44 minuten zonder thuisgoal uit open spel van Liverpool.

In de blessuretijd bezorgde Trent-Alexander Arnold zijn ploeg zelfs de drie punten. Met een fantastische uithaal bracht hij zijn ploeg op 52 punten: evenveel als nummer vier West Ham United. De Londenaren hebben echter nog een wedstrijd tegoed.

gerelateerd