Weghorst onderuit na spektakel, puntenverlies Bayern

10 april 2021, 18:54

VfL Wolfsburg heeft een gevoelige nederlaag geleden tegen directe concurrent Eintracht Frankfurt. Ondanks een heldenrol voor Wout Weghorst ging Wolfsburg met 4-3 onderuit tegen de huidige nummer vier van de Bundesliga. Wolfsburg blijft derde, maar zag Frankfurt na de nederlaag akelig dichtbij komen. Bayern München verspeelde twee dure punten.

Voor Wolfsburg is er alles aan gelegen om komend seizoen eindelijk weer Champions League-deelname af te dwingen. De huidige derde plaats geeft ongetwijfeld een rustgevend gevoel, maar met een zege op concurrent Eintracht Frankfurt had het zich al bijna kunnen verzekeren van een plek in het miljardenbal. Het verschil in het aantal verliespunten tussen Wolfsburg en nummer vijf Borussia Dortmund bedraagt echter nog altijd het comfortabele aantal van zeven.

Aan Wout Weghorst lag het in ieder geval niet tijdens het bezoek aan de concurrent. Al na zes minuten spelen bracht hij Ridle Baku in stelling om de openingstreffer te maken. Baku krulde de bal fraai in de verre hoek. Na treffers van Daichi Kamada en Luka Jovic keek Wolfsburg tijdens de rust echter alsnog tegen een achterstand aan. Weghorst trok de stand kort na rust gelijk, door te profiteren van een enorme fout in de achterhoede van Frankfurt. Een goed resultaat leverde het niet op: André Silva en Erik Durm hielpen de thuisploeg met treffers uiteindelijk aan de drie punten. Benauwd werd het uiteindelijk nog wel. Maximilian Phillip bracht kort voor tijd de spanning nog terug in de wedstrijd, maar het was zonder resultaat.

Bayern München - Union Berlin: 1-1

Werder Bremen - RB Leipzig: 1-4

Met Justin Kluivert in de basis heeft RB Leipzig hersteld van de nederlaag tegen koploper Bayern München (0-1) van afgelopen week. De 21-jarige aanvaller werd na een uur gewisseld, op het moment dat Leipzig al met 1-3 voor stond. Oud-Vitessenaar Milot Rashica scoorde nog vanaf elf meter, maar zijn treffers werden teniet gedaan door Marcel Sabitzer, Dani Olmo en Alexander Sørloth (twee). Leipzig staat tweede in de Bundesliga en profiteerde optimaal van het puntverlies van Bayern. Het gat is teruggebracht tot vijf punten.

Hertha BSC - Borussia Mönchengladbach: 2-2