'Machtsstrijd Bayern: Flick recht tegenover Salihamidzic'

'Machtsstrijd Bayern: Flick recht tegenover Salihamidzic'

10 april 2021 – De kans is groot dat succestrainer Hansi Flick volgend seizoen niet meer aan het roer staat bij Bayern München. Niet vanwege de kans om bondscoach te maken, maar vanwege het interne conflict met technisch directeur Hasan Salihamidzic. Dat stelde voormalig Bayern-speler Dietmar Hamann.

Al langer botert het niet tussen Hansi Flick en Hasan Salihamidzic. Deze week kwam dat opnieuw tot uiting, toen de technisch directeur rond het belangrijke Champions League-duel tegen Paris Saint-Germain liet weten dat Jerome Boateng na dit seizoen zal vertrekken. Flick liet weten niet blij te zijn met de timing van die mededeling.

"Ik denk dat niemand zich een verdere samenwerking tussen de tewe voor kan stellen", begon Hamann op de website van het Duitse Sky Sport. Ook wanneer Flick niet de opvolger wordt van de vertrekkende Joachim Löw, verwacht hij niet dat hij bij Bayern zal blijven. "Ik blijf erbij: ook als Flick geen bondsocach wordt, zit hij volgend seizoen niet op de Bayern-bank. Je kunt aannemen dat Salihamidzic aanblijft en deze twee hebben duidelijk geen zin meer om samen te werken."

Dat het Salihamidzic is die in dat geval aanblijft, verwacht hij omdat de directeur op goede voet staat met de rest van de leiding van de club. Met name bij erevoorzitter Uli Hoeneß staat hij er goed op. 

gerelateerd