'Ajax rekent op snel akkoord Onana, contract tot 2025'

'Ajax rekent op snel akkoord Onana, contract tot 2025'

10 april 2021 – Ajax rekent erop dat Andre Onana op korte termijn een contract zal tekenen tot de zomer van 2025. Dat meldde transferexpert Nicolò Schira vrijdagavond. De journalist wist te vertellen dat de gesprekken over een contractverlenging in een vergevorderd stadium zitten en het lijkt dan ook slechts een kwestie van tijd voor het tot een akkoord komt.

Met name de genoemde lengte van het nieuwe contract is opvallend. Schira sprak van een contract tot 2025, waar De Telegraaf eerder met het nieuws kwam dat Ajax inzette op 2024, waar Onana zelf een voorkeur had voor een contract tot 2023. Marc Overmars liet deze week ook al weten op korte termijn duidelijkheid te verwachten. "We zijn in gesprek en ik hoop dat er binnenkort, de komende weken duidelijkheid komt. Dat verwacht ik wel en dat zou voor meerdere jaren moeten zijn", zei hij zonder daarbij een jaartal te noemen.

Onana beschikt momenteel nog over een contract dat in 2022 afloopt. Ajax wil die verbintenis snel verlengen, omdat de doelman anders dat jaar gratis de deur uit kan lopen. Tot februari 2022 mag Onana door zijn dopingschorsing niet keepen, wat eerder geïnteresseerde clubs deed afhaken.

gerelateerd