'Kane eist vertrek bij opnieuw mislopen Champions League'

'Kane eist vertrek bij opnieuw mislopen Champions League'

10 april 2021 – Harry Kane is mogelijk bezig aan zijn laatste maanden bij Tottenham Hotspur. De topspits zou naar verluidt willen vertrekken, wanneer zijn ploeg er dit seizoen niet in slaagt een Champions League-ticket te bemachtigen. Momenteel staan The Spurs zesde, waar alleen de top vier zich kwalificeert voor het miljardenbal.

Het Engelse The Athletic berichtte zaterdag over de onvrede bij Kane. Dat zit hem voornamelijk in het feit dat Tottenham er niet in slaagt om prijzen te bemachtigen. Afgelopen seizoen plaatste de ploeg zich zelfs niet voor de Champions League en datzelfde lot staat de club mogelijk ook dit seizoen te wachten. Mocht dat inderdaad gebeuren, dan zal Kane de club laten weten een nieuwe uitdaging aan te willen gaan.

Dat zou een stap kunnen zijn naar een andere, succesvollere Premier League-club. Manchester City en Manchester United worden genoemd als de meest waarschijnlijke Engelse clubs om Kane de kans op Champions League-voetbal te bieden. Ook een buitenlandse transfer is echter niet uitgesloten.

Een vertrek van Kane zou een enorme aderlating zijn voor The Spurs. Alleen dit seizoen was hij in de Premier League al goed voor 19 goals en 13 assists in 28 wedstrijden. De nu 27-jarige Engelsman heeft in Noord-Londen nog een contract tot 2024. 

gerelateerd