Toornstra blijft graag bij Feyenoord: "Ik zit goed"

Toornstra blijft graag bij Feyenoord: "Ik zit goed"

10 april 2021 – De liefde voor Feyenoord lijkt bij Jens Toornstra niet meer te zullen verdwijnen. De middenvelder speelt inmiddels al zeven jaar voor de club en voegt daar graag nog een aantal seizoenen aan toe. Voor een stap naar het buitenland voelt de middenvelder inmiddels weinig meer. "Ik heb het hier gewoon naar mijn zin. Feyenoord is een club naar mijn hart."

"Ik heb hier een heel mooie periode gehad van twee à drie jaar met veel prijzen", blikte Toornstra terug in een uitzending van Feyenoord TV. "Dan zie je hoe groot de club is en wat je als spelersgroep voor een stad kunt doen. Dat heeft me zoveel gegeven, zo'n goed gevoel ook, dat wil ik gewoon nog een keer meemaken. Ik ben hier gelukkig en heb het naar m'n zin. Ik zit goed."

De 32-jarige Toornstra voelt dan ook niet meer de behoefte om nog een avontuur in het buitenland aan te gaan. "Die ambitie heb ik vroeger wel gehad, maar dat heb ik eigenlijk een beetje losgelaten. We moeten nu maar zien hoe het gaat lopen. Het heeft ook te maken met de nieuwe trainer (Arne Slot, red.). Wat zijn plannen en ideeën zijn, ook met mij."

Toornstra moest lachen wanneer hij een video te zien kreeg van zeven jaar geleden, waar hij voor het eerst voor de camera van Feyenoord TV verscheen. "Je ziet dat ik daar heel zenuwachtig ben en misschien een beetje onzeker nog. Ik ben hier wel volwassen geworden, zelfverzekerder. Ik ben een andere rol in het team in gaan nemen in de loop van de tijd. Dat heeft me wel gemaakt tot wie ik nu ben."

gerelateerd