Almere City FC
0 – 0
NEC

Brood houdt vertrouwen in handhaving: "Niet opgeven"

Brood houdt vertrouwen in handhaving: "Niet opgeven"

10 april 2021 – ADO Den Haag knokte zich vrijdagavond naar een knap punt in de uitwedstrijd tegen Vitesse. Veel heeft het er gezien de plek op de ranglijst niet aan, want nog altijd is de achterstand op nummer zestien VVV-Venlo (dat nog in actie moet komen) zes punten. Toch putte trainer Ruud Brood vertrouwen uit het resultaat in Arnhem.

Brood erkende na afloop tegenover de NOS dat zijn ploeg eigenlijk drie punten nodig had, en zag dat de kans daarop ook aanwezig was. "Daar zat ik wel stiekem op te hopen en te coachen. Zeker in de eindfase hadden we het beter uit kunnen het spelen. We waren dicht bij een goal, maar het was ons helaas niet gegeven. De jongens zijn er wel voor gegaan, maar het is net niet dat stapje dat we meekregen."

Hoewel het op z'n minst zestiende moet worden om in ieder geval directe degradatie te voorkomen en de huidige ranglijst weinig perspectief biedt, gelooft Brood nog in handhaving. "Waarom niet? Als je dit hier zo neerzet met z'n allen, moet je dat ook doorzetten. Niet opgeven. Daar hebben we het ook over gehad. Dan zie je dat we gedisciplineerd staan, duels kunnen spelen, bijna niks weggeven en op het laatst ook kansen creëren. Dat is een groot compliment waard. Achteraf is het makkelijk gezegd dat je dat altijd moet doen, maar zo eenvoudig is het niet."

Naast het gedrag van zijn ploeg, zag Brood ook het geloof enigszins terug. Al kon dat in de afronding nog beter. "Als we iets rustiger waren in de eindfase aan de bal en het ook uitspelen, dan kunnen we ze nog meer pijn doen. Ik denk dat het vertrouwen beter moet worden. Natuurlijk nemen we dit mee. Het is een prima resultaat. We hadden graag gewonnen, het is alles of niets, maar dit was wel wat je moet hebben."

gerelateerd