Jansen wil feest Ajax verstoren, maar focust eerst op Sparta

Jansen wil feest Ajax verstoren, maar focust eerst op Sparta

10 april 2021 – Met nog zes speelrondes te gaan lijkt het niet de vraag te zijn of, maar wanneer Ajax kampioen wordt. Een reëel scenario is dat dat op 25 april gebeurt. Dan spelen de Amsterdammers in eigen huis de topper tegen AZ. Als het aan trainer Pascal Jansen ligt, valt er die dag echter niks te vieren voor Ajax.

"Ik heb dat ook voorbij zien komen", zei de trainer vrijdag op de persconferentie over het mogelijke kampioensfeest van Ajax tegen AZ. "Op zich ben ik er altijd wel op uit om feestjes te verstoren. Mocht het echt aan de orde zijn, dan gaan we het op die dag wel zien", werd Jansen geciteerd door De Telegraaf.

Donderdagavond nog zag Jansen dat Ajax - in 2021 oppermachtig in de Eredivisie - wel degelijk te verslaan is. "Ze hadden het inderdaad zwaar, maar ze misten ook een penalty. Ze hadden die wedstrijd uiteindelijk over de streep moeten trekken." Hij zag een Ajax dat niet minder was dan AS Roma. "Twee momenten deden ze de das om. Roma is natuurlijk geen lachertje, dat is ook een aardige ploeg hoor. Ajax heeft nog een aardige klus te klaren in Italië, maar in voetbal is alles mogelijk."

Waar de topper tegen Ajax - voor AZ ook belangrijk in de strijd om plek twee - al ter sprake kwam, speelt AZ eerst dit weekend nog thuis tegen Sparta. Volgens Jansen heeft de ploeg geen problemen om de focus op die wedstrijd te houden. "Totaal niet, simpelweg omdat Ajax nu nog geen enkel thema is. Voor ons geldt alleen de eerstvolgende wedstrijd. We jagen op de eerste ploeg die boven ons staat en dat is PSV. Wij hebben alleen maar met die facetten te maken, Ajax wordt pas na de bekerfinale interessant."

Lees ook: Jansen maakt Wijndal trotse aanvoerder en heeft Stengs terug

gerelateerd