Max droomt van de Champions League en van volle tribunes

10 april 2021, 08:30   Bijgewerkt: 10 april 2021, 08:51

Philipp Max kende bij PSV een zeer chaotisch, maar ook mooi seizoen. De linksback liet zien een waardevolle aankoop te zijn en schopte het zelf tot international van Duitsland. In gesprek met het Eindhovens Dagblad blikt hij terug op zijn tijd in Eindhoven tot nu toe en vooruit op zijn toekomst.

In dat gesprek gaat het onder meer over het bomvolle schema waar PSV - net als alle andere clubs - mee te maken heeft. Dat merkte Max vooral toen hij in november ook nog drie interlands speelde. In totaal speelde hij liefst 11 wedstrijden in 32 dagen. "Zo'n schema heb ik nog nooit meegemaakt. Het was aan de ene kant ongelooflijk gaaf en misschien ook wel krankzinnig. Wij hebben het mooiste vak van de wereld, dus klagen zal ik nooit. Ook voor mij was het natuurlijk een droom om ooit voor het Duitse nationale elftal te spelen. Tegelijkertijd was zo'n serie wedstrijden dus volledig nieuw voor me en dat verklaart misschien waarom ik daarna soms even op adem moest komen."

"Een mens is lichamelijk tot veel in staat en voetballen is niet alleen een fysieke opgave", vervolgde hij. "Ook je bovenkamer moet geschikt zijn voor dit vak. Je moet als het ware altijd aan staan voor het voetbal en overal rekening mee houden", stelde Max. "Waar ik trots op ben, is dat ik die periode vol wedstrijden zonder grote problemen ben doorgekomen. Ik heb voor Duitsland en PSV alles gegeven en heb dat volgehouden. Nu zie ik ook hoe knap het van sommige spelers is dat zij al jarenlang in een ritme van twee wedstrijden per week kunnen spelen, ook met interlands erbij. Dankzij mijn stap naar Eindhoven heb ik dat waanzinnige ritme nu ook ontdekt."

Daarbij mist Max nog wel de aanwezigheid van de supporters in Eindhoven. "Bij elke club waar ik speel, wil ik de stad en de mensen goed leren kennen. Een emotionele verbinding met mijn club en iedereen daaromheen vind ik belangrijk. Het helpt je tijdens wedstrijden door barrières en ik kijk enorm uit naar het moment dat er straks weer mensen op de tribunes zitten." Volgend seizoen verwacht hij dat mee te mogen maken. "Mijn contract loopt nog drie jaar en volgend seizoen wil ik echt ervaren hoe het voetbal hier leeft. Ik heb voor de wedstrijd tegen Ajax vanuit onze spelersbus gezien hoe een groep supporters probeerde ons op te peppen en dat was geweldig. Dat je betrokken supporters met een mooie prestatie gelukkig kunt maken, geeft de laatste procenten die nodig zijn om soms een wedstrijd over de streep te trekken."

Max wil dat de supporters dan ook uit kunnen kijken naar Champions League-voetbal. Daarvoor mag het eigenlijk geen steken meer laten vallen. "Laten we niet vergeten wat er tegen ADO is gebeurd (2-2 in blessuretijd, red.), in een wedstrijd waarin we zo veel kansen hebben gehad. Voetbal kan een vreemd spel zijn. Het is jammer dat het gat met Ajax dit seizoen zo groot is geworden, maar de tweede plaats wil ik koste wat het kost vasthouden om volgend seizoen met onze ploeg in de Champions League te kunnen spelen. Dat is mijn volgende droom." De eerstvolgende stap om die te verwezenlijken kan PSV zondagmiddag in Venlo zetten. Dan trapt de ploeg om 14:30 uur af tegen VVV.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen