Almere City FC
0 – 4
NEC

De Jong over Messi, El Clásico, talent en ongeslagen reeks

De Jong over Messi, El Clásico, talent en ongeslagen reeks

9 april 2021 – Frenkie de Jong (23) denkt niet dat El Clásico zaterdagavond beslissend is in de Spaanse titelstrijd. De middenvelder van FC Barcelona kijkt uit naar het duel tegen Real Madrid, maar voelt geen extra druk. "Natuurlijk willen winnen, dat is belangrijk. Maar het is niet beslissend in de titelstrijd. Hier winnen of we verliezen het kampioenschap niet."

Dat vertelde De Jong tijdens een persconferentie voorafgaand aan de topper in Madrid. "Er is altijd veel druk voor zo'n grote wedstrijd, dat zal niet anders zijn dan normaal. Maar we willen winnen", benadrukte de Nederlander. "Vooral vanwege de punten, een zege brengt ons dichterbij ons doel. Als we alles winnen, dan zijn we kampioen. Dus het hangt af van onszelf of we het halen."

De Jong kijkt uit naar het duel in Bernabéu. "Maar we moeten vooral de normale dingen doen in de voorbereiding. Onze eigen routines aanhouden", zei de spelmaker, die met FC Barcelona al sinds 5 december 2020 ongeslagen is in La Liga. "We moesten wennen aan elkaar. We hebben geen voorbereiding gehad, maar er is wel veel veranderd in het team en binnen de club. Inmiddels zijn we meer gewend aan elkaar en we zijn gaan winnen. Dat geeft zelfvertrouwen."

Lees ook: Koeman over El Clásico: "Het resultaat is niet doorslaggevend"

Dat de bekerfinale een week na El Clásico op het programma staat, doet De Jong weinig. "De bekerfinale is natuurlijk ook belangrijk, maar eerst richten we ons op El Clásico. Het is een hele belangrijke wedstrijd", wist de oud-Ajacied, die blij is met de doorstroom van de vele jeugdspelers onder Ronald Koeman. "Het is belangrijk dat we veel talent hebben. Dat hoort bij het DNA van de club en ze brengen veel kwaliteit."

Ook over Lionel Messi had De Jong heel veel lovende woorden over. "Hij is de beste speler ooit, voor mij, die ik heb zien spelen. Samenspelen met hem maakt het ook voor mij veel makkelijker. Messi laat het nog steeds elke wedstrijd zien. Al sinds ik twaalf jaar oud ben, ben ik groot fan van hem. Dus ik moet hem wel noemen", glimlachte De Jong op de vraag of hij een idool heeft.

gerelateerd