Lille telt na goal Oranje-beul Yilmaz verder af naar titel

9 april 2021, 22:52

Parijs is nog ontzettend ver voor Lille OSC, maar de Franse titel is wel weer een wedstrijdje dichterbij gekomen voor de verrassende koploper van Frankrijk. Na de knappe zege van vorige week op Paris Saint-Germain werd vrijdagavond ook middenmoter FC Metz verslagen door Sven Botman en consorten (0-2).

Groots was het niet wat de door Ajax in de Europa League uitgeschakelde ploeg liet zien op bezoek bij FC Metz, maar voor de achttiende keer werd de nul gehouden en dan hoef je maar één goal te maken om te winnen. Dat deed het eerder tegen Stade Reims, FC Metz (heenduel), Nîmes, Stade Rennes, Dijon en vorige week tegen Paris Saint-Germain en dat kunstje werd herhaald, al kwam er ditmaal vlak voor tijd nog wél een tweede treffer.

Na exact een uur voetballen ging middenvelder Renato Sanches goed door en kwam de bal voor Oranje-beul Burak Yilmaz. Die leek de bal wat te ver voor zich uit te spelen, maar schoot vanuit een moeilijke hoek alsnog hard en hoog raak in de korte hoek. Lang leek het opnieuw een 0-1 overwinning te worden voor de koploper, maar Mehmet Çelik werkte vlak voor tijd de tweede tegen de touwen.

Met Montepellier, Olympique Lyon, OGC Nice, RC Lens, Saint-Étienne en Angers SCO is Lille OSC nog slechts zes duels verwijderd van de enorme stunt, achtervolger PSG heeft weliswaar nog een makkelijker programma, maar staat met één duel meer te spelen wel zes punten achter op Botman en consorten.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen