Schalke 04 krijgt met zege van Arminia volgende dreun onderin

Schalke 04 krijgt met zege van Arminia volgende dreun onderin

9 april 2021 – Zonder zelf in actie te komen heeft Schalke 04 de volgende tik geïncasseerd in de Duitse degradatiestrijd. Nummer zeventien Arminia Bielefeld won vrijdagavond in eigen huis namelijk van SC Freiburg, waardoor de achterstand naar een veilige plek in Duitsland gegroeid is naar vijftien (!) punten voor Die Königsblauen. Het elftal van Michel Vlap en Mike van der Hoorn klimt door de zege naar de veertiende plaats.

Het Nederlandse duo zat overigens wel negentig minuten op de bank bij de laagvlieger uit Duitsland, bij wie PSV-huurling Ritsu Doan wel aan de aftrap verscheen. Na ruim een uur spelen zag hij zijn landgenoot Masaya Okugawa uit de draai binnenschieten, al ging de bal uiteindelijk vooral via Baptiste Santamaría tegen het net (1-0).

Hoewel de tweede Arminia-goal afgekeurd werd vanwege buitenspel van Joakim Nilsson en Guus Til bij de bezoekers in de ploeg werd gebracht voor een slotoffensief, kwam de zege voor de thuisclub niet meer in gevaar. Voor Schalke 04 is dat zeer slecht nieuws, omdat de ploeg van Klaas-Jan Huntelaar wéér een concurrent ziet uitlopen en de laatste zeven duels bijna allemaal zal moeten winnen, wil het het uiterst vege lijf nog redden onderin de Bundesliga.

gerelateerd